CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “KADIN ÜNİVERSİTESİ” MODELİ TALİMATI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “KADIN ÜNİVERSİTESİ” MODELİ TALİMATI

Giriş Tarihi: 03 Temmuz 2019 - 22:50

Son Güncelleme: 03 Temmuz 2019 - 22:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü ATO Congresium’da düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde G20 zirvesinde Japonya’da bulunduğunu anımsatan Erdoğan, Japonya’daki 800 üniversitenin yüzde 10’u, yani 80 tanesinin sadece kızlardan oluşan kadın üniversitesi olduğunu aktardı. Bu üniversitelerden biri tarafından şahsına fahri doktora unvanı verildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tabii 80 üniversitenin bu şekilde olması, kreşten alıp ilk, orta, lise ardından da üniversite olmak suretiyle çok farklı bir yapıyı Japonya’da oluşturmuş durumdalar. Ve bütün bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK Başkanına hatırlatıyorum, çalışmanı da buna göre yap. Çok önemli bir şey. Türkiye de benzer bir adımı atmalı. Zira şöyle lise yıllarımızda ülkemizde de kız liselerinden tutun erkek liselerine varıncaya kadar bunların hepsi yok muydu? Vardı. Sonra bunların hepsini karıştırdılar birbirine, bir değişik hale getirdiler, şimdi yeniden bunları toparlama dönemine girmiş bulunuyoruz. Fakat Japonya’daki örnek çok çok ilginçti. 800 üniversitenin yüzde 10’u, 80 üniversitenin sadece kız üniversitesi olması ve bunların da kreşten başlayıp, ilk, orta, lise sonra üniversiteye gelmesi manidardı.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı)

image_print

HABERLER