CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SALGINA KARŞI SEFERBERLİK ÇAĞRISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SALGINA KARŞI SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Giriş Tarihi: 06 Eylül 2020 - 23:59

Son Güncelleme: 06 Eylül 2020 - 23:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül 2020 Cumartesi günü İstanbul’da Göztepe Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu.

“Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır.” diyen Erdoğan, “Sürekli söylememize rağmen maalesef Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor, mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin diğer alanlarla birlikte sağlıkta gerçekleştirdiği atılımların anlamının koronavirüs salgını döneminde çok daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Aynı şekilde ülkemizdeki kimi kesimlerin yere göğe sığdıramadıkları bazı devletlerin bu konuda ne kadar sıkıntılı oldukları salgın vesilesiyle ortaya çıkmıştır.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, hastanenin inşasında emeği geçenleri tebrik etti.

Hastanede hizmet verecek sağlık personeline başarı dileyen Erdoğan, Göztepe’de hizmete açılan bu hastaneye ismi verilen Prof. Dr. Süleyman Yalçın’ı rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Erdoğan, maalesef virüsün yayılmasının önüne geçmek için bilimin henüz kesin bir çare üretemediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşı çalışmalarından en kısa sürede somut bir netice alınmasını temenni ediyoruz. Gerek Bakanımız gerek bu alandaki ilgili hocalarımız, arkadaşlarımız sürekli söylemelerine rağmen, şahsım sürekli söylememize rağmen maalesef her yerde, Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde ‘dikkat’ diyoruz, maalesef uyulmuyor. ‘Mesafe’ diyoruz, uyulmuyor. ‘Maske’ diyoruz, uyulmuyor. Değerli kardeşlerim biz vatandaşımızı hassasiyetle uyarmak ve onların sağlığından endişeli olduğumuzu hatırlatmak zorundayız. Eğer bunu yapmazsak işte görüyorsunuz çok değerli insanlarımızı, hocalarımız bu süreçte kaybettik. Birçok dostlarımızı kaybettik. Bu hastalıktan korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır.”

Erdoğan, toplu olarak bulunulan yerlerde ve etkinliklerde mutlaka Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarının belirlediği kurallara uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kapalı alanlarda maalesef cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili. Bunu söylediğimiz zaman vatandaşımızın ağrına gidiyor. Biz halkımızı seviyoruz ve onların sağlığını çok ama çok önemsiyoruz. Buna lütfen dikkat edin. Maskesiz dolaşmayalım, diyoruz. Aksi takdirde hem kendimiz hem sevdiklerimiz için sonu ölüme kadar varan bir tehdidin kapısını açmış oluruz. Türkiye’nin bu süreci en az hasarla atlatması, sağlığımızı koruma yanında hedefl erimize ulaşmamız bakımından da önemlidir. Ülkemizin denizi geçip derede boğulmaması için hep birlikte salgın musibetinin üstesinden gelmeliyiz. Bunu hep birlikte başarmalıyız.”

Sağlık memurlarının, hemşirelerin, herkesin canı pahasına gece gündüz demeden çalıştığını ancak onların bu gayretlerine vatandaşların da uyması gerektiğini belirten Erdoğan, “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere fedakarca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için milletimizin her bir ferdini, tedbirlere uyarak salgın tehdidini bir an önce ortadan kaldırma seferberliğine özellikle davet ediyorum. Bu seferberlik en az içeride ve dışarıda verdiğimiz diğer mücadeleler kadar önemlidir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ

image_print

HABERLER