Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şehit Necmettin Öğretmen Paylaşımı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şehit Necmettin Öğretmen Paylaşımı

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2023 - 18:37

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 18:37

Gümüşhaneli Hemşehrimiz Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu’nda öğretmenlik yaparken yaz tatili dolayısıyla Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı Köyü’ndeki ailesinin yanına gelmek için özel aracı ile seyahat ettiği sırada 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde PKK’ lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakılarak kendisi de hunharca şehit edildi.

Cesedine bir ay sonra ulaşılan Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Necmettin Yılmaz Öğretmen’in defin yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak şunları ifade etti:

Ömrünün baharında, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için çıktığı yolda terör örgütü PKK tarafından alçakça şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenimizi rahmetle yâd ediyorum. Terörün milletimize yaşattığı hiçbir acıyı unutmayacağız, mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

image_print

HABERLER