Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Süleyman Soylu’ya Tam Destek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Süleyman Soylu’ya Tam Destek

Giriş Tarihi: 26 Mayıs 2021 - 16:44

Son Güncelleme: 26 Mayıs 2021 - 16:46

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik suçlamalara cevap verdi  ve  suç örgütleri ile yapılan mücadeleyi anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

  “İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız”

Hiçbir ithamın ortada bırakılmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir. Ülkemizde yıllarca bakanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması asıl hedefi gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağız, hiç endişeniz olmasın. Buradan sesleniyorum, Bay Kemal, Bay Meral, size buradan ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın. Suç çetelerinin mensuplarını dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı FETÖ’cüler gibi, PKK’lılar gibi bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Esasen suç örgütü mensuplarının yalanlarına ve iftiralarına karşı gereken cevaplar muhatapları tarafından verilmiştir. Bununla kalınmamış tarafların başvuruları üzerine Ankara ve İstanbul Anadolu Yakası Başsavcılıkları da gereken tahkikatlara da başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir iddia, hiçbir itham ortada bırakılmayacak, her şey yargı tarafından araştırılıp tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

   “Suç örgütlerini 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik”

Emniyet konusunda da tarihi başarılara imza attıklarının altını çizen Erdoğan, “Terör örgütlerinin, suç çetelerinin çeşitli görünümler altındaki uluslararası ajanların ve onların yerli işbirlikçilerinin cirit attığı Türkiye’yi milletimizin başını huzurla yastığına koyabildiği güvenli bir ülke haline getirdik. Terör meselesini ülkemizin gündeminden çıkartabilmek için dünyada tecrübe edilmiş tüm yolları denedik. Öncelikle terör örgütlerinin istismar ettiği sorun alanlarını ortadan kaldırdık. Biraz önce özetle ifade ettiğim adalet reformları ve idari düzenlemelerle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının tüm hak ve özgürlüklerden eşit düzeyde faydalanabilmesini sağlayacak zemini oluşturduk. Çözüm Süreci diye hafızalara kazınan yöntem ile terör örgütünü suhuletle sınırlarımızdan çıkartmanın yollarını aradık. PKK terör örgütünün bu hasbi ve harbi yaklaşımımızı kendi hain emelleri için kullanmaya çalıştığını görünce de teröristlerin başını ezmekte tereddüt etmedik. Bugün kendi sınırlarımız içinde adeta felç ettiğimiz terör örgütünü Irak ve Suriye sınırlarımızın ötesinde de tehdit olmaktan çıkartma aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Terör örgütünün siyasi alandaki uzantılarını da demokratik hukuk devleti ilkesinden ayrılmadan yakın takip altında tutarak örgütün hareket alanını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Coğrafyamızda özellikle türemiş en sinsi ve tehlikeli terör örgütlerinden olan FETÖ’yü devlet ve toplum hayatımızdan kazıyıp atmak için yoğun çaba harcadık. FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişimi ile açığa çıkan, MİT tırları hadisesiyle derecesi yükselen, 15 Temmuz darbe girişimi ile zirveye ulaşan ihanetlerine karşı milletimizle birlikte şanlı bir mücadele yürüttük. Bugün Türkiye birliğine, beraberliğine, istiklaline, istikbaline sıkı sıkıya hap çıkıyorsa bu mücadeleler sayesindedir. Aynı şekilde irili ufaklı pek çok terör örgütünü eylem yapamaz hale getirerek saf dışı bıraktık. Suç örgütlerine karşı da tavizsiz bir mücadele yürüttük. Geçmişte siyaseti ve toplum hayatını yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Hakkı gasp edilen, mağdur olan, canı ve malı tehdit altında olan vatandaşlarımızın tek başvuru mercinin güvenlik güçlerimiz ve yargı kurumlarımız olmasını sağladık. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik” ifadelerini kullandı.

Özellikle uyuşturucu suçları ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadıklarını ifade eden Erdoğan, “Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında geliyoruz. Bugün ülkemizdeki cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak bulunan 283 bin kişinin 88 bini uyuşturucu ve bağlantılı suçlar sebebiyle oradadır. Sadece son 3,5 yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alınmış, bunlardan 85 bini tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda piyasa değeri 63 milyar lirayı geçen uyuşturucu malzeme ele geçirilmiştir. Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde uyuşturucuya bağlı ölümler 3’te 1 oranında azalmıştır. Organize suç örgütlerine karşı son 5 yılda bin 700’e yakın operasyon yapılmış, 21 binin üzerinde kişi gözaltına alınmış, 8 bine yakın kişi tutuklanmıştır. Nisan 2020’de yürürlüğe giren ikinci yargı paketinde organize suç örgütü kuranlara verilen cezayı 4 yıldan 8 yıla, örgüt üyelerine verilen cezayı da 2 yıldan 4 yıla çıkarttık. Suç örgütlerinin önemli iştigal alanlarından olan kaçakçılık operasyonlarında da tarihi rekorlar kırılmıştır. Sadece son 3,5 yılda 42 milyon paketten fazla kaçak sigara, 27 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Asayiş olaylarındaki belirgin azalma da ülkemizde huzur ve güven ortamının ne derece kökleştiğinin en somut işaretidir. Suç sayıları azalırken suçların aydınlatılma oranları da giderek yükselmektedir. Bu başarılar AK Parti’nin 19 yıllık hükümetleri boyunca kesintisiz şekilde sürmüş ve son dönemde daha da artmıştır” dedi.

“Bu sinsi operasyonu akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

Bu sinsi operasyonu akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın diyen Erdoğan şunları söyledi,”Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrar iklimini hedef alan çok yönlü saldırıların gerisinde insanlarımızın elindeki bu büyük imkânı alarak özellikle gençlerimizi karamsarlığa sürükleme gayesi olduğu açıktır. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz, milletimizle aramızdaki uhuvveti bozamaz. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor, kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor. Hep birlikte ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, evlatlarımıza 2053 vizyonlarını gerçekleştirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi miras bırakacağız” şeklinde konuştu.

image_print

HABERLER