Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklaması Emekliler İçin Umut Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklaması Emekliler İçin Umut Oldu

Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2023 - 11:16

Son Güncelleme: 28 Ağustos 2023 - 11:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı açıklamalar tüm emekliler için umut oldu.

Erdoğan, 21 Ağustos Pazartesi günü Macaristan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız. ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ağustos Perşembe günü de AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada,  “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız. Meydanlarda verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah onları da tek tek yerine getireceğiz.” İfadelerini kullandı. 

GÜMÜŞHANELİ EMEKLİLER NE DEDİLER?

Gümüşhane’de yaşayan emekliler gazetemize yaptıkları açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini belirterek şunları söylediler:

 “Biz emekliler adaletten yanayız. Adil olan her şeyi kabul ediyoruz. Nasıl ki gelen zamlar ülkemizin ekonomik olarak selamete çıkması için her vatandaşa  eşit yansıyorsa, devletimizin işçi ve memur emeklilerine verdiği zamlar da adil olmalı. Bu adalet ise verilen maaş zamlarının, piyasada yaşanan yüksek zamların üzerinde bir oranda her kesime aynı yansımasıdır. O zaman emeklilerin hiçbir şikâyeti kalmayacaktır. Diğer taraftan bugüne kadar hep çalışan memurlarla aynı zamları alan memur emeklilerine temmuz ayında 8 bin liralık zam verilmemesi memur emeklilerini hayal kırıklığına uğratmıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini belirten Gümüşhaneli emekliler açıklamalarına şöyle devam ettiler:

 “Her şeye rağmen, Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a güveniyoruz. Yaptığı son açıklamalar bizi rahatlattı. Bir an önce emeklilerin mali durumlarının düzeltilmesini bekliyoruz. Biz emekliler için en önemli şey onurlu hayat yaşamaktır. Onurumuzla yaşayacağımız, kimseye muhtaç olmayacağımız bir ekonomik düzenlemenin maaşlarımızda yapılmasını bekliyoruz”

Kaynak: Gümühane Olay gazetesi – 28.08.2023

image_print

HABERLER