CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÜMÜŞHANE’DE VERDİĞİ MESAJLAR İYİ OKUNMALIDIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÜMÜŞHANE’DE VERDİĞİ MESAJLAR İYİ OKUNMALIDIR

Giriş Tarihi: 19 Kasım 2017 - 21:35

Son Güncelleme: 19 Kasım 2017 - 21:36

Gümüşhane dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı.

AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Aydın Doğan Spor Salonu’nda Gümüşhanelilere hitap etti ve önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın konuşmasındaki mesajlar iki önemli başlık altında toplamak mümkündür.

Bunlardan birincisi Gümüşhane’yi ilgilendiren mesajlar.

İkincisi de ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren mesajlar.

GÜMÜŞHANE’Yİ İLGİLENDİREN MESAJLAR

Sayın Cumhurbaşkanımız; öncelikle Gümüşhane’nin 2019 seçimlerinde Gümüşhane’nin üçüncülüğü, dördüncülüğü bırakıp birinciliği hedeflemesi gerektiği mesajını verdi. Bu mesaj öncelikle yeni seçilen AK Parti İl Başkanı Sayın Celalettin Köse başta olmak üzere AK Parti yöneticilerine, AK Parti milletvekillerimize ve il, ilçe, belde belediye başkanlarına önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu beklenti çıtasına ulaşmak için öncelikle güzel bir planlama gerekecektir. Gümüşhane’yi kucaklayan bir planlama, vatandaşları, STKları kucaklayan bir planlama ve geniş bir istişare gerçeği ile bu sonuca ulaşmak mümkün olacaktır. Daha da önemlisi “Ben” değil “Biz” gerçeği…

“GÜMÜŞHANE’DE NE OLUYORSA HABERİM VAR” MESAJI

Zaman zaman Gümüşhane kamuoyunda konuşulur. Gümüşhane’deki olaylardan (Olumlu veya olumsuz) Ankara’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ya da Başbakanlığın nereden haberi olacak ki denilir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasından ve verdiği mesajlardan bunun böyle olmadığını gördük.

GÜMÜŞHANE’DE EN ÇOK KONUŞULAN KONU OLAN “YENİ HASTANE” OLAYINI DA CUMHURBAŞKANIMIZ BİLİYOR

Gümüşhane’nin Yeni Devlet Hastanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasında yerini aldı. Ve şunları söyledi: “İnşaatı tamamlanan 200 yataklı modern hastanemizde ilgili teknik sorunların en kısa sürede çözülerek halkımızın bu güzel hizmetten yararlanmaya başlayacağına inanıyorum.”

GÜMÜŞHANE’NİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ OLARAK İMAR KONUSUNU GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; en önemli mesajını Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e verdi ve şunları söyledi: “Kayak tesislerinden arıcılığa, elma bahçelerinden madenlerine kadar pek çok nadide değeri bünyesinde barındıran şehrimizin en büyük eksikliği olarak imar meselesini görüyorum. Aslında ülkemizdeki pek şehrin sorunu olan imar çarpıklıklarının Gümüşhanemizi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Onun için Belediye Başkanımızdan rica ediyorum ihmalkâr davranmayalım. Aman, şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hâkim kılmamız lazım. Yerli mimari ile.., Sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz, Gümüşhane’nin yerel mimarisi ne ise Gümüşhanemizde de bunu yapacağız. Başkan; bundan taviz olamaz, olmamalı. Bakanlığımızdan Belediyemize sorumluluk sahibi tüm kurumlarımızı bu konuda hareket etmeye davet ediyorum.”

Cumhurbaşkanımızın açık olarak belirttiği “İmar konusu”nu bugünden tezi yok Sayın Başkan Çimen’in gündemine alması gerekir. Cumhurbaşkanımız bu mesajı ile ne demek istedi? Bunun ayrıntısını en iyi bilecek ve analiz edecek olanlar Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediyemizin İmarla ilgili Sayın Çalışanlarıdır.

Gümüşhane’de her şey yazılı ve internet basınında yazılır çizilir. pek çok konuyu kent konseyi ve STKlar dile getirir, köşe yazarları her şeyi yazarlar ama maalesef ilgililer başta olmak üzere, gerek idari, gerek siyasi yetkililer, yazılıp çizilenler için yazanları arayıp da “Bu yazıda yazdıklarını bizimle geniş olarak paylaşır mısın” demeyi bırakın, yazılanları okuma bile okumazlar. En azından biz bunu kendi örnekliğimizde net söylüyoruz, bugüne kadar yazdıklarımızdan dolayı “Bu yazı da neyin nesi” diyen kimse olmadı.

Yani şunu demek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gerek imar konusu, gerekse diğer konular Gümüşhane basını ve STK ları tarafından defalarca gündeme taşındığı halde bu yazılarla ilgilenen pek olmamıştır. Şimdi ise inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mesajları Gümüşhane için bir milat olur…

“PKK NE İSE FETÖ DE ODUR, FARK YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hakkında da çarpıcı mesajlar verdi Özellikle FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD terör örgütlerinin kaynağının aynı yer olduğunu belirterek şunları söyledi: “FETÖ davalarındaki soruşturmalar ilerledikçe görüyoruz ki karşımızdaki yapı öylesine ince bir planla kurgulanmış ki, bu örgütün bizim insanlarımızın eseri olması mümkün değil. “Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet böyle bir yapı” Tıpkı bir matruşka gibi açtığınız kapının ardında yeni bir kapı karşınıza çıkıyor. Tıpkı bir labirent gibi girdiğiniz hiçbir yol sizi asıl faillere götürmüyor. Bir yerlerde tıkanıyor, kalıyor. Ancak dünyadaki en azılı terör örgütlerinde görülebilen bu karmaşık yapısı bize FETÖ’nün gerçek amacını çok daha iyi anlatıyor. Kendilerini hâlâ bu ihanet şebekesine kullandıranlar şunu iyi bilsinler bu alçak yapının mensubu olarak kalmayı tercih edenlere acımaktan başka elimizden gelen bir şey yoktur. Ama şunu da unutmayın acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Burada bir kez daha tekrarlıyorum: DEAŞ ne ise PYD odur. PYD ne ise FETÖ odur. FETÖ ne ise DEAŞ odur. Hepsi de aynı fabrikada üretilmiştir. DEAŞ ile PYD nin Rakka’da anlaşması, FETÖ ile PKK’nın ülkemizdeki yoldaşlığı bunları tedavüle sokan ve yöneten gücün amacını gayet iyi anlatıyor.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane ziyareti ve verdiği mesajlar bundan sonra çok konuşulacaktır. Bir an önce; bu mesajların iyi okunması ve yapılan hataların düzeltilmesi çok önemlidir.

Gümüşhanemize yaptığı bu önemli ziyaret için Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER