CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLADI: HARŞİT ÇAYI VADİSİNE ENTEGRE PROJE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLADI: HARŞİT ÇAYI VADİSİNE ENTEGRE PROJE

Giriş Tarihi: 31 Ağustos 2020 - 21:50

Son Güncelleme: 31 Ağustos 2020 - 21:51

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli’de vatandaşlara hitabında, dikey yapılaşma ve dere yatağına ev yapma gibi konularda devletin kararlı olmasının yetmediğini, vatandaşın da bu çalışmalara destek vermesi gerektiğini belirterek, “Devlet ve millet olarak el ele verip, bundan sonra, dünyanın kadim işleyişine uygun şekilde şehirlerimizi geliştireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ağustos’ta sel felaketi yaşanan Giresun Dereli’de 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü incelemelerde bulundu ve vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmanın bir bölümünde Harşit Çayı Vadisi’nde Dünya Bankası kredisiyle entegre havza projesi hazırlanacağını ve uygulanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  bu konuda şunları söyledi:

“Harşit Çayı vadisindeki tüm kum, çakıl ocakları kapatılacak, derelere yapılacak müdahaleler mutlak kontrol altına alınacaktır. Aksu Deresi, Yağlıdere, Gelivera Deresi ve Harşit Çayı Vadisi’nde Dünya Bankası kredisiyle entegre havza projesi hazırlanacak ve uygulanacaktır. Görüldüğü gibi yaraları sarmak, afetin izlerini ortadan kaldırmak, ilçelerimizi ekonomik ve sosyal olarak yeniden canlandırmak için her türlü tedbiri aldık, yatırımları planladık, çalışmalara başladık. Rabb’imiz dünyayı bir düzen üzere kurmuştur. Bu düzende tabiatın hakkı vardır. Tabii insanın hakkı vardır, diğer canlıların da hakkı vardır. Tabiatın hakkına riayet etmediğinizde bunun sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalırsınız. İnsan hakkına riayet etmediğiniz de bunun vebaliyle de karşı karşıya kalırsınız. Diğer canlıların haklarına riayet etmediğinizde benzer sonuçlarla karşı karşıya kalırsınız. Maalesef insanoğlu dünyadaki diğer varlıkların ve canlıların haklarına riayet etme konusunda giderek daha hoyrat, daha ihmalkâr, daha cüretkâr davranır hâle gelmiştir. Hâlbuki bu dünya hepimize yetecek kadar büyük, Rabb’imizin ihsanı hepimize yetecek kadar sonsuzdur. Biz tutup bu dere yataklarını evlerle, iş yerleri ile sair yapılarla işgal edersek gün geldiğinde sel gelir bunları da alıp götürür. Aynı şekilde yaylalar, hayvanlar rahatça otlasın, insanlar güzelliklerinden ve imkânlarından istifade etsin diye vardır. Biz bu yayları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız. Elbette şu gerçeği kimse inkâr edemez, ülkemizde imar ve şehirleşme çalışmaları en başından itibaren sorunlu ve sıkıntılı şekilde yürümüştür”

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ31.08.2020

HABERİN TAMAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/121981/-devlet-ve-millet-olarak-el-ele-verip-dunyanin-kadim-isleyisine-uygun-sekilde-sehirlerimizi-gelistirecegiz-

image_print

HABERLER