Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın İstiklal Marşı ve Akif Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın İstiklal Marşı ve Akif Mesajı

Giriş Tarihi: 11 Mart 2020 - 23:26

Son Güncelleme: 11 Mart 2020 - 23:26

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanımızın yayımladıkları mesaj şöyledir:

“Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını anlatan, en zorlu günlerde milletimize cesaret ve moral kaynağı olan İstiklal Marşımız, en kıymetli ortak değerlerimizdendir.

Aziz milletimizin vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verdiği bir dönemde yazılan, istiklalimizin sembolü olan İstiklal Marşımız, gerçek bir bağımsızlık beyannamesidir.

Vatan ve bayrak sevgisinin timsali, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bizlere miras bıraktığı İstiklal Marşımız, milletimizin hasletlerini, milli ve manevi değerlerini, ideallerini en veciz şekilde özetleyen, bugün hepimizin ihtiyaç duyduğu milli mutabakatı karşılayacak kapsayıcılıkta bir destandır.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ

image_print

HABERLER