CUMHURBAŞKANIMIZDAN AYASOFYA İÇİN GÜZEL MESAJLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANIMIZDAN AYASOFYA İÇİN GÜZEL MESAJLAR

Giriş Tarihi: 09 Haziran 2020 - 10:57

Son Güncelleme: 09 Haziran 2020 - 10:57

8 Haziran 2020 Pazartesi akşamı TRT ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’nin “Cumhurbaşkanı ile Özel” ortak yayınında Sermin Baysal Ata, Burhanettin Duran ve Okan Müderrisoğlu’nun sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanımızın konuşmasında değindiği konulardan biri de Ayasofya konusu oldu.

 Ayasofya ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“…Şimdi Yunanistan boş durmuyor, çıkmış kurusıkı atıyor. Bu kurusıkı attığın ülke hangi ülke? Türkiye’ye bu tür laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun. Biraz kendine çekidüzen ver. Haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye’nin yapacağı şey bellidir. 

Bir taraftan kalkıyorlar Güney Kıbrıs’ta iki tane camimizi kimisi sabote edip molotof kokteyli yakmaya vesaire filan, bir taraftan geliyorlar Yunan bayrağını, öbür tarafta geliyor bir tane paçavra oraya asıyorlar.  Siz bunları yaptığınız zaman bunlar karşılıksız kalır mı?

Gerekli uyarılar yapılıyor, siz bu uyarılara bile kulak asmıyorsunuz. Bu sefer de kalkıyorlar, ‘Sakın ha Ayasofya ile ilgili orayı camiye çevirmeyin’. Türkiye’yi siz mi idare ediyorsunuz biz mi idare ediyoruz? Kaldı ki Türkiye’nin kurumları var, böyle bir adım atılacaksa bunun yetki sahipleri bellidir. Parlamentosu var, bunun Danıştay’ı var, dolayısıyla buralar kararını verir, bu karar verildikten sonra da icra makamı gerekli olan adımı atar. Bunun için sizden izin almaya asla tevessül etmez. Nitekim şu anda icra makamına bile gerek yok.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamayı da hatırlatan Erdoğan, “Bu bir şeyi gösteriyor, demek ki bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan, yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz bir hukuk devleti olarak Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz, Danıştay kararını verir, Danıştay kararını verdikten sonra da atılması gereken adım neyse bu adımlar da ona göre atılır. ” bilgisini paylaştı.

HABER KAYNAĞI: CUMHURBAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİ

image_print

HABERLER