Cumhurbaşkanımızın  Doğru ve Yeterli Bilgilendirilmediğini Düşünüyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanımızın  Doğru ve Yeterli Bilgilendirilmediğini Düşünüyoruz

Giriş Tarihi: 14 Aralık 2021 - 16:58

Son Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 16:59

Gümüşhane Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin bir kısmının Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanmasına ilişkin kararı Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclisi ile birlikte değerlendiren GTSO Başkanı İsmail Akçay yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 “Yıllardır  Gümüşhane halkı tarafından kullanılan ve bu şehir toprakları içerisinde yer alan Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin bir kısmının Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması başta bölge halkı olmak üzere tüm Gümüşhanelileri derinden üzmüştür. Verilen bu kararda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın doğru ve yeterli bilgi aktarılmadığını düşünüyoruz”

Bölge durumunu tam anlamıyla gözler önüne sermeyen bilirkişi raporları ve art niyetli yanlış yönlendirmeler ile bu tarz aşılması zor kararların ortaya çıkarıldığını ileten Başkan Akçay, “Yaşanılan bu süreçten Cumhurbaşkanımızın doğru bir şekilde bilgilendirildiğine inanmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere göstermiş olduğu ilgiyi ve alakayı yakinen bilen bir kişi olarak Cumhurbaşkanımız bu süreçten doğru bir şekilde bilgilendirilmiş ve bölgede yaşayan insanların görüşleri de kendisine birinci ağızdan aktarılsaydı bu kararı imzalamayacağına inanıyoruz.”

Gümüşhane’nin hem Trabzonlular hem de diğer komşu illerimizle kadimden gelen dostlukları ve akrabalıkları vardır. Yıllardır dostane yaşamışız. Hiç kimseye faydası olmayan bir sınır değişikliği, iki ilimiz arasında komşuluk ilişkilerini zayıflatır ve kırgınlıklara sebep olur. Gümüşhane hudutlarında 400 den fazla yaylamız var. Buralarda komşu illerimizin insanlarıyla yıllardır dostane yaşar, can yoldaşı komşuluklar yaparız. Herkesin yaşadığı yeri yaşayanlara aittir dersek bu işin altından kalkamayız. O zaman diğer yaylalarımızda yaşayan illerimizden komşularımızda yaşadıkları yerler için Gümüşhane’den yer isteme hakları doğar. Böyle bir yanlışı, eksik ve tutarsız dayanaksız bilgi ve belgeleri, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunarak, Sayın Cumhurbaşkanımızı yanıltıp bu sınırların değiştirilmesini sağlayanlar büyük bir vebal altında olduklarını bilmeli ve bunun sonuçlarından dolayı da vicdan azabı çekeceklerinden emin olmalıdırlar. Biz inanıyoruz ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli büyüklerimiz insanımızın yaşam şeklini huzurunu ve komşuluğunu bozacak bu yanlışın düzeltilmesi amacıyla ortak bir karar alarak sorunun çözülebileceğini diliyor ve bekliyoruz. Her durumda bu tür kadim dostluklarımızın ve komşuluklarımızın bozulmasına fırsat vermemeliyiz.” dedi.

KAYNAK: GTSO Basın Birimi – 14.12.2021

image_print