Cumhurbaşkanlığı, “UNESCO 2022 Süleyman Çelebi Yılı”  İçin Genelge Yayımladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanlığı, “UNESCO 2022 Süleyman Çelebi Yılı”  İçin Genelge Yayımladı

Giriş Tarihi: 04 Haziran 2022 - 19:44

Son Güncelleme: 04 Haziran 2022 - 19:44

UNESCO tarafından Mevlid yazarı Süleyman Çelebi yılı ilan edilen 2022 yılı içinde  Süleyman Çelebi için ülkemizde yapılacak etkinlikler konusunda  3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı genelgesi  yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan  2022/6 nolu  “2022 Yılının Süleyman Çelebi Yılı Olarak Kutlanması” konulu genelge şöyledir:

“Halk arasında “Mevlid” olarak anılan Vesîletü’n- Necât’in yazarı Süleyman Çelebi’nin vefatının 600. yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Yazıldığı dönemden itibaren başta Balkanlar ve Orta Asya coğrafyaları olmak üzere pek çok ülkede mübarek gün ve gecelerde, doğum, ölüm, sünnet, evlenme, askere gönderme gibi vesilelerle okutulan söz konusu eserin sahibi Süleyman Çelebi’yi rahmetle yad etmek amacıyla yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir.

Bu kapsamda düzenlenecek etkinlikler Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülecektir. Söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirlenecekler Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabilecektir. Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır.

Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

image_print

HABERLER