Değişiklikler Gümüşhane’de Değişime Yol Açmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Değişiklikler Gümüşhane’de Değişime Yol Açmalı

Giriş Tarihi: 15 Ekim 2023 - 14:33

Son Güncelleme: 15 Ekim 2023 - 14:33

Hasan Pir

Gümüşhane’de, son beş ay içinde önemli değişiklikler oldu. Vatandaşlarımız bu değişikliklerin değişime yansımasını bekliyor.

Son beş ay içinde iki yeni milletvekilimiz göreve başladı, valimiz değişti ve yeni valimiz göreve başladı.

Vatandaşlarımız, Gümüşhane’nin kalkınması için yaptıkları tahlillerde her zaman milletvekili, vali ve belediye başkanları değişikliklerini baz alırlar.

Son 5 aylık dönem içinde Gümüşhane’nin iki milletvekili değişti, ayrıca il valisi değişti.

İlk aylar, milletvekillerinin yeni görevleri için Ankara’ya yerleşme, taşınma ve hayırlı olsun ziyaretleri ile geçer. Bu gayet doğaldır. Valilerin değişikliklerinde de aynı süreçler yaşanır.

İlk iki ay sonrası vatandaşımız milletvekillerimizden ve valimizden artık proje ve yatırım haberleri, sohbetleri ve açıklamaları beklemeye başlar.

Şu anda, Gümüşhane kamuoyu bu beklentiyi yaşıyor. Yani değişikliğin değişime yansımasını bekliyor.

Günümüzde, – ister siyasi olsun, ister idari olsun- bir yetkilinin vatandaşa açılan kapısı o yetkilinin kendi sosyal medya hesabıdır. Bir kişi, herhangidir kamusal görevi yokken sosyal medya hesabını istediği gibi kullanabilir ama, kamusal bir görevi varsa sosyal medya hesabını çok temkinli kullanmalıdır.  Bu bağlamda; yetkililer sosyal medya hesaplarından sürekli olarak, gittikleri düğünleri, kendilerini ziyarete gelen kişileri reklam ederlerse bu vatandaşın tepkisini çeker. Vatandaşa gına gelir. Bu nedenle vatandaşımız yetkililerden sosyal medya paylaşımlarından ya da basın paylaşımlarından kendilerini heyecanlandıracak proje haberleri yatırım haberleri, kültür haberleri bekliyor.

Gümüşhane gibi küçük illerde basın çok önemlidir. Yetkililerin karnesi onların basına yansıyan çalışmaları, projeleridir. Bu karnede düğün – dernek, ziyaret ve fotoğraf çektirme haberlerinin bir karşılığı yoktur.

Gümüşhane’de yeni değişim döneminde gerek idari, gerekse siyasi yetkililer vatandaşlarımızı heyecanlandıran çalışmalara imza atmalıdırlar.

Devletin kamusal çalışmalarda rutinleri vardır. -O ilin yetkilileri kim olursa olsun-, kurum çalışanları kendi kurumsal programlarını uygularlar. Ama, Sayın valiler ve Sayın milletvekilleri bu rutinlerin dışında, içinde vatandaşın, STKların, basının, akademisyenlerin de yer alacağı “Think Tank” çalışmaları ile o şehre yeni ufuklar açmalı, yeni heyecanları vatandaşlarla paylaşmalıdırlar.

Önümüzde değişime açık, 24 saat çalışan ve çalıştıklarını paylaşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya örneğini var. Gümüşhaneli yetkililer mutlaka Sayın Cumhurbaşkanımızın ufuk ve çalışma heyecanını Gümüşhane’ye taşımalı ve uygulamalıdırlar.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER