Deprem Dayanışmasında Gümüşhane Örneği ve Afganlılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Deprem Dayanışmasında Gümüşhane Örneği ve Afganlılar

Giriş Tarihi: 19 Şubat 2023 - 13:29

Son Güncelleme: 19 Şubat 2023 - 13:29

Hasan Pir

40 Binin üzerinde vatandaşımızın ölümüne neden olan 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde yaşanan depremlerdeki can kayıpları ve yıkımlar hepimizi derinden üzdü.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk andan itibaren deprem yıkımlarına müdahale etmiş ve özellikle yıkım altında kalan canların kurtarılması çalışmalarına hemen başlanmış ve süreç çok hızlı bir şekilde sürdürülmüştür.

Hollanda ve Belçika devletlerinin ikisinin birden toplam büyüklüğünden daha fazla alana sahip olan deprem bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmaları için devletimiz ilk günden itibaren her şeyi yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir.  Milletimiz ise devletimizle birlikte tarih yazmıştır. Deprem bölgesine yardım konusunda yaşanan bu millî dayanışma olayı dünyaya da büyük bir mesaj olmuştur. Türk milletinin, en zor zamanlarda bile vatanına ve vatandaşına sahip çıkma refleksi bu vatan ve bu topraklar için art niyet besleyenlerin de uykusunu kaçırmıştır.

Gümüşhane Tarih Yazdı                      

Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek’in, ilk deprem anı olan 04.17 den yarım saat sonra Gümüşhane AFAD İl Müdürü ve personelini deprem bölgesi için yola çıkarması, ardından da hemen AFAD il Müdürlüğü binasına geçerek Gümüşhane’deki kurum ve kuruluşların deprem bölgesine intikal ettirilmesi çalışmalarını çok hızlı bir şekilde organize etmesi ve vatandaşımızın da aynı hızla hemen deprem bölgelerine yardım için organize olması Gümüşhane açısından son derece takdire şayan bir durum olmuştur.

Depremin birinci günü akşamı Kahramanmaraş’taki bir arkadaşımızın vefat eden yakınlarının defni için bölgeye gitmesi gereken gönüllülerin ve defin malzemelerinin gidiş evrakını saat 23.30 da imzalayan Vali Yardımcımız Sayın Ali Recai Yerlikaya’nın gece yarısı görev başında olması ise Gümüşhane Valisi Sayın Taşbilek’in depreme karşı yetkilileri ve devlet kurumlarını nasıl teyakkuza geçirdiğinin de güzel bir başka örneği olmuştur.

Afganlı Kardeşlerimizin Duygulandıran Yardımları

Kendi memleketlerinde yaşanan bir sürü problem nedeniyle binlerce kilometre uzaktaki Türkiye’yi güvenilir bularak ülkemize ve şehrimiz Gümüşhane’ye gelen Afganlı kardeşlerimiz, yardıma muhtaç hallerine rağmen kendi aralarında topladıkları 19 bin Türk lirasını deprem bölgesinde harcanmak üzere AFAD hesabına yatırıp dekontunu da Vali Taşbilek’e sundular.

Bütün dünya mazlumlarına kol kanat geren Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve devletimizin diğer bakan ve yöneticilerinin insanlara bakış açısını sembolleştiren “Yaratılanı hoş gördüm Yaratan’dan ötürü” anlayışına sahip bir Türkiye’de ve bir Gümüşhane’de kendi ihtiyaçları olan geçim paralarını depremzedelere gönderen Afganlı kardeşlerimizin bu güzel hareketleri de tarih sayfalarına bir önemli vefa notu olarak düşülmüştür. Bu sembolik ve şefkat dolu yardımlar hiç unutulmayacak ve Afganlı kardeşlerimizle bizler arasında bir kardeşlik köprüsü sembolü olarak hep hatırlanacaktır.

Bu Depremler Bize Ders Olmalı

Yüce Rabbimizin izni ile gerçekleşen bu depremler binlerce hikmeti içinde barındıran çok önemli imtihanlardır.  Hiçbir tabiat olayı, Allah’ın bilgisi ve izni haricinde meydana gelmez, gelemez. Bu nedenle, içinde binlerce alınacak dersin saklı olduğu bir imtihan yaşattı Rabbimiz bize.

Hem ferdi bazda, hem de toplumsal bazda bu büyük imtihandan gerekli dersleri almamız gerekiyor.

Allah (c.c.), ülkemize bir daha böyle ağır imtihanlar ve musibetler vermesin.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER