Depremzede Çocuklara Gümüşhane RAMADA’da Doğum Günü Pastası - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Depremzede Çocuklara Gümüşhane RAMADA’da Doğum Günü Pastası

Giriş Tarihi: 13 Şubat 2023 - 16:19

Son Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 16:19

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen asrın en büyük depreminden sağ kurtulan 150 depremzede vatandaşımız Gümüşhane Ramada Otelde misafir ediliyor.

9 Şubat Perşembe gününden itibaren Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay illerinden Gümüşhane’ye gelen 150 vatandaşımızın barınma, yeme ve diğer ihtiyaçları Ramada Otel tarafından ücretsiz karşılanıyor.

Ramada Otel’in sahibi Zekai Araz yaptığı açıklamada; “Böyle bir günde yapmamız gereken neyse onu yaptık. Otelimizin kapılarını deprem felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza açtık. Şimdilik 150 vatandaşımız geldi. Misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Hepsinin yatma, yemek ve diğer ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. Vatandaşlarımız acı içinde kıvranırken bizim para pul hesabı yapmamız mümkün değildir. Onlar gülerse biz de güleriz. Onlar ağlarsa biz de onlarla beraber ağlarız” dedi.

Depremin ikinci günü olan 7 Şubat’ta deprem bölgesine bir tır dolusu yatak, battaniye, baza ve ekmek gönderdiklerini de belirten İş Adamı Araz, 9 Şubat günü ise AFAD’ın temin ettiği araçla çocuk ve bayan ihtiyaç malzemelerini de bölgeye gönderdiklerini  ifade etti.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZI BİR NEBZE DE OLSUN NEŞELENDİRDİK

Ramada Otel’de misafir olarak kalan ailelerin çocukları için dün akşam doğum günü etkinliği de düzenleyerek pasta kestiklerini belirten Zekai Araz;  “Deprem travması yaşayan çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğu görmeye değerdi. “ dedi.

Yardımlaşma ve dayanışmanın Türk Milletinin milli hasleti olduğunu belirten Zekai Araz; “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin bütün yetkililerine ve kurum ve kuruluşlarına ve milletimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz büyük bir dayanışma örneği veriyor. İnşallah deprem yaraları kısa sürede sarılır. Ben bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın” dedi.

image_print

HABERLER