Depremzedelere Sıcak Çorba Yapıp Dağıtıyorlar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Depremzedelere Sıcak Çorba Yapıp Dağıtıyorlar

Giriş Tarihi: 09 Şubat 2023 - 23:32

Son Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 23:32

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı ve beraberindeki 11 kişilik heyet deprem gününden beri bölgede vatandaşlara sıcak çorba yapıp dağıtıyor.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 650 kilometre uzaktaki bölgeye giden Gümüşhaneliler depremzedelerin yaralarına merhem olmaya devam ediyor.

Depremin olduğu gecenin sabahında bölgeye beraberinde Gümüşkaya Köyü Muhtarı Erol Kumru ve Yıldız Bakır Madenciliğin sondaj birimiyle birlikte ulaşan Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı, 7,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesinde vatandaşlara çorba yapıp dağıtıyor.

Deprem sabahı bölgeye geldiklerini kaydeden Sarı, “Depremin olduğu gecenin sabahında yola çıkarak önce Malatya’ya gittik. Devletin bütün gücü oradaydı. Elbistan’da sıkıntı olduğunu duyunca şoförler odası başkanıyla bağlantı kurup buraya geldik. Burada insanlar açtı. Yaklaşık 2 bin kişilik kuru erzak getirip çorba yapıp dağıttık. Ekmek getirip dağıttık. Şu anda hala 24 saat boyunca vatandaşlarımıza çorba veriyoruz. Çorbayı pişirip aracımızla birlikte tüm mahallere dağıtıyoruz” dedi.

Kendisiyle birlikte “tahlisiye” eğitimi alan 5 kişiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına da katıldıklarını ifade eden Sarı, Gümüşhane’den gelecek yardımlar için bölgede en acil olarak yemek yapmak için tüpgaz, çocuk maması, kadın pedi, çocuk bezi, biberon ve ısınmak için odun ve kömür olduğunu, yeteri kadar gıda, su ve giyecek olduğunu söyledi.

image_print

HABERLER