DEVLET OLARAK NÖBET TUTAN ANNELERİN YANINDAYIZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DEVLET OLARAK NÖBET TUTAN ANNELERİN YANINDAYIZ

Giriş Tarihi: 13 Eylül 2019 - 20:13

Son Güncelleme: 13 Eylül 2019 - 20:13

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül 2019 Cuma günü Cuma namazını Dolmabahçe Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii’nde kıldı.

Namazın ardından cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değindiği konulardan birisi de Diyarbakır’da HDP binası önünde nöbet tutan annelerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde nöbet tutan annelerin hatırlatılması üzerine de, “Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. ‘Ağlarsa anam ağlar’ diyor ya. Şimdi bu iş âdeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil, belki binler oraya akacak ama tabii bir yerde de bir korku olayı da var” ifadesini kullandı.

Annelere sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini ve bu desteğin daha da artacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, nöbet tutan annelere, “Bir defa biz devlet olarak yanınızdayız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bu süreci biz de takip ediyoruz” şeklinde seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada PKK, siyasi uzantısı HDP, bunlar yapacakları bir şey varsa bunu yaparlar. Bu işi âdeta Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine kusura bakmasınlar, biz prim vermeyiz. Onlardan gelecek bir tehditle bunu yapmamıza gerek, zaten biz yapılacak olanı yapıyoruz. Nerede yapıyoruz? Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Dereler’de yapıyoruz. Bu süreci devam ettiriyoruz ve bunu devam ettirirken de bütün o terör örgütünün, PKK’nın yıkmış olduğu binaları yeniden inşa ettik. Oralara bütün bu vatandaşlarımızın yerleşmesini sağladık. Bunları yapan biziz. Devlet burada varlığını sürdürüyor ama bunlar bugüne kadar hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu havasına giren bu terör örgütü tam aksine oradaki Kürt vatandaşlarımı, kardeşlerimi her türlü eza, cefanın içerisine sokuyor. Onları orada süründürürken kendi evlatlarını, yakınları en lüks yerlerde eğlendirdiler, yaşam sağladılar. O bakımdan biz şu anda Diyarbakır’da hatta bugün Süleyman Bey, cenazelerin defninden sonra genel başkan yardımcısıyla beraber o da onları ziyaret edecek. Bu sabah kendisiyle onları da görüştük. Bu arada da peyderpey sayı artıyor, daha da artacak diye düşünüyorum.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER