“DEVLETİN KOZASI” GÜMÜŞHANE’DE ALTIN ÜRETİMİNE BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“DEVLETİN KOZASI” GÜMÜŞHANE’DE ALTIN ÜRETİMİNE BAŞLADI

Giriş Tarihi: 27 Mayıs 2017 - 10:51

Son Güncelleme: 27 Mayıs 2017 - 10:51

*TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş:“Biz çevreci madenciliğin her zaman arkasındayız ve Çevreci Madenciliği her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

*Koza Altın İşletmelerine ait Gümüşhane Mastra Altın Madeni’nde üretim yeniden başladı.

İlgili şirket sahiplerinin FETÖ terör örgütü ile ilişkisinden dolayı devletin el koyduğu Gümüşhane Mastra Altın Madeni, 26 Mayıs 2017 Cuma günü yapılan açılış töreni ile yeniden altın üretimine başladı.

Gümüşhane Merkez Demirkaynak köyündeki maden işletme tesislerinde yapılan törene Ankara’da olması nedeniyle Gümüşhane Valisi Okay Memiş katılamazken, Vali Memiş’i temsilen Vali vekili Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz törene katıldı.

Törene; Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü  Salih Güzel, Mastra Altın Madeni Müdürü Bahri Coşkun, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve koza altın madeni çalışanları katıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş törende yaptığı konuşmada; KOZA altın madeninin yeniden çalışmaya başlamasında Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av. Celaletin Köse ile birlikte çok büyük gayret sarf ettiklerini belirterek tesisin Gümüşhane ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Cihan Pektaş yaptığı konuşmada kendisinin TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olduğunu da hatırlatarak: “Çevreci madenciliğe her zaman destek vereceklerini” belirtti.

Pektaş ayrıca; Gümüşhane’nin hem bir maden şehri, hem de aynı zamanda bir turizm kenti olduğunu bahsederek, bunlar bir birine mani olmaz dedi.

Kelkit kaymakamı ve Gümüşhane Vali Vekili Naif Yavuz yaptığı konuşmada 2023 yılında dünyadaki ülkeler arasında ilk 10 sıraya girebilmek için çok çalışmamız gerektiğini ifade ederek,  Mastra Altın Madeninin ülkemize, milletimize, Gümüşhanemize ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de törende yaptığı konuşmada bir zamanlar FETÖ yandaşlarının elinde olan Koza Altın Madeni’nin  Devletimizin eline geçmekle asıl sahibini bulduğunu kaydetti.

Törende Koza Altın İşletmeleri Genel Müdürü Salih Güzel ise yaptığı konuşmada, Altın Madeni’nin her yönüyle Gümüşhane ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile altın madeninde üretim başlamış oldu.

 

kozaa

 

 

image_print

HABERLER