“DEVLETİNDEN RAZI OLAN VATANDAŞ PROFİLİ” VE GÜMÜŞHANE KÖY GEZİLERİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“DEVLETİNDEN RAZI OLAN VATANDAŞ PROFİLİ” VE GÜMÜŞHANE KÖY GEZİLERİ

Giriş Tarihi: 11 Kasım 2019 - 8:20

Son Güncelleme: 10 Kasım 2019 - 12:23

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek’in  çeşitli toplantılarda, özellikle muhtarlarla yaptığı toplantılarda  söylediği  “Devletinden razı olan vatandaş profilini oluşturacağız” ifadesi  Sayın Taşbilek’e özgü bir özlü söz olarak hafızalara kazındı.

Altı kelimeden oluşan ama belki ciltler dolusu kitapların anlatacağı manaları içeren bu özlü söz yalın ve anlaşılır hali ile insanımızın gönül dünyasında gereken ilgiyi gördü…

Bu önemli söz aslında Vali Taşbilek’in Gümüşhane’de görev yapan tüm kamu personeline önemli bir mesajıydı. Mesaj şu idi; “her kamu görevlisi kamu hizmeti verirken, devletimiz adına bu hizmeti verdiğinin bilincinde olacak ve hizmet eğer kusursuz bir şekilde yapılmışsa muhatabı olan vatandaşlarımız da bu hizmetin kaynağı olan devletimizden razı olacaktır…”

******

Devletinden razı olan vatandaş profilinin Gümüşhane’de oluşup oluşmadığının takibi ise Sayın Valimiz başta olmak üzere, Sayın Kaymakamlarınızın uhdesinde olan bir durumdur.

Valimizin ve kaymakamlarımızın çalışma makamlarının yer aldığı şehir birimlerindeki hizmetleri takipleri ve vatandaşa yansımalarını kontrol ve çek etmeleri kolay bir iştir. Asıl zorluk köylerimizdeki hizmetlerin takibidir.

Basından ve kaymakamlık internet sitelerinden zaman zaman kaymakamlarımızın köy gezilerine çıktığını görüyoruz ve duyuyoruz. Ama, asıl sorun bu gezilerin tüm köylere yapılmaması…

İlçelerinin tüm köylerini ziyaret eden, vatandaşlarla hasbihal olan kaymakamlarımız olmakla birlikte; görev yaptığı süre içerisinde ilçesindeki bilinip tanınan köylerin haricinde ilçesinin bir kısım köylerine hiç gitmeyen, ziyaret etmeyen, köylünün elini sıkıp çayını içmeyen, köy meydanına, köy camisine hiç uğramayan kaymakamlarımızın bu tutumları vatandaşlarımız tarafından yadırganıyor. 

İş yoğunluğu nedeniyle Sayın Valimiz belki köylerimizin tamamını ziyaret etmemiş olabilir veya edemeyebilir de… Ama, tüm köylerimizde (ilçe köyleri dahil), köylülerimizin hemen hemen hepsi Sayın Valimizin köylerini ziyaret etmesini bekliyor. Neden mi; çünkü vatandaşımızın nezdinde Sayın Valimiz Devlettir. Devletin köylerini ziyaret etmesi köylülerimizin hoşuna gitmez mi?

Köy ziyaretleri sadece muhtar ziyareti de olmamalı. Köylerin uygun mekanlarında tüm vatandaşların çağrılıp hasbihal edilebileceği bir ziyaret olmalı diye düşünüyorum.

******

Ziyaret konusunu biraz da genişleterek İl Genel Meclisi Başkanımızı da buraya almak istiyorum.

Göreve başladıktan sonra köy gezilerine başlayan ve devam ettiren Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Başkan Mehmet Emin Erdoğdu’nun bu gezileri köylerimizden çok güzel geri dönüş alıyor. Beğeniliyor, tebrik ediliyor. Sayın Erdoğdu, bu gezileri tüm il çapına ve tüm köylerimize de genişletmeli. Zira, Sayın Erdoğdu, sadece Gümüşhane merkez ilçenin değil, Kelkit’in, Şiran’ın, Köse’nin, Torul ve Kürtün’ün de  İl Genel Meclis Başkanıdır. Bu haseple, Sayın Başkan Erdoğdu’nun eşit ve adil bir çalışma sergileyerek tüm köyleri gezmesi gerektiğine inanıyorum.

******

İşin özeti; hangi yetkili tarafından yapılırsa yapılsın köy gezileri âdil ve eşit bir şekilde yapılırsa tüm vatandaşlarımız bundan mutlu olur. Hiçbir köy bu gezilerden mahrum bırakılmamalıdır.

Bazen köy gezileri, köylerdeki gizemli işlerin de ortaya çıkmasına yol açar. İnsan boyunu aşan büyüklükteki çelik boruların köy içinde birbirine kaynatılmasının nedenini köylüler soramaz ama, Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamlarımız ve Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız sorar. Bir yayladaki gölün sularının boşaltılmasına kimin izin verdiğini köylüler soramaz ama, Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamlarımız ve Sayın İl Genel Meclisi Başkanımız sorar…

Son sözüm; “Devletinden razı olan vatandaş profilinin” alt yapısında lokal geziler, ilgiler, teveccühler çok önemlidir.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER