DİNDAR BİR GENÇLİK İSTİYORUZ, DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DİNDAR BİR GENÇLİK İSTİYORUZ, DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ

Giriş Tarihi: 06 Kasım 2019 - 18:48

Son Güncelleme: 06 Kasım 2019 - 19:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe  Millet Kongre ve  Kültür Merkezi’nde 6 Kasım 2019 Çarşamba günü düzenlenen “Ankara  Üniversitesi (AÜ)  İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni”nde  katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı uzun konuşmanın bir bölümünde “dindar gençlik, dindar nesil“le ilgili konuya da değinerek şunları söyledi:

Dindar bir gençlik istiyoruz, dindar bir nesil yetiştireceğiz’

“Ülkemin dört bir yanında sizi görev bekliyor. Nereden geldik, elhamdülillah nereye? Bir zamanlar, ‘Dindar bir nesil’ dedim bana imam hatipliler bile saldırdı. Geçmişinde imam hatip var, ‘Nereden çıktı bu iş, nereden çıktı bu tespit’ gibi sözde köşe yazarı dahi bana saldırdı. Üstelik de imam hatip mezunu. ‘Dindar bir gençlik istiyoruz, dindar bir nesil yetiştireceğiz’ dediğim için. Bugün yine aynısını söylüyorum, inşallah dindar bir gençlik, dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız takdirde, çarşıda, sokakta, pazarda o zaman tinercisini, hırsızını, Allah’ın izniyle o zaman görmeyiz veya minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz, niye? Çünkü dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dolayısıyla o yola tevessül etmeyecek. Bu konularda atılacak adımlarla dindar neslin olduğu bir ülkede, inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini menfaat, makam, mevki için değil Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. İşte bunu siz sağlayacaksınız bu adımları atma noktasında yeni bir sürecin içinde olmamız gerekiyor, aksi takdirde yıllara yazık oldu deriz.”

KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

KAYNAK LİNK: https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/cumhurbaskani-erdogan-turkiyenin-yeniden-islam-cografyasinin-umudu-haline-gelmesinde-hep-birlikte-verilen-mucadelenin-buyuk-katkisi-vardir

image_print

HABERLER