DİPSİZ GÖL OLAYINI ÇARPITANLARA KARŞI GÜMÜŞHANE ODA VE STK'LARI VALİ TAŞBİLEK’E TAM DESTEK VERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DİPSİZ GÖL OLAYINI ÇARPITANLARA KARŞI GÜMÜŞHANE ODA VE STK’LARI VALİ TAŞBİLEK’E TAM DESTEK VERDİ

Giriş Tarihi: 20 Kasım 2019 - 13:49

Son Güncelleme: 20 Kasım 2019 - 14:09

“Dipsiz gölle ilgili gelişmelerin kastı aşarak siyasi ve şahsi rant devşirme noktasına gelmemesi ve bu olay bahane edilerek Gümüşhanelilerin ve Gümüşhaneli yöneticilerin zan altında bırakılmaması ilgili çevrelerden ve kamuoyundan özel isteğimizdir.”

Geçtiğimiz hafta  Gümüşhane merkez ilçe  Dumanlı köyü yaylasında “Dipsiz Göl” olarak tanımlanan alanda yapılan  ruhsatlı define araması sonrası özellikle bazı medya ve sosyal medya ortamlarında Gümşhanelileri ve Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek’i hedef alan yayın ve paylaşımlar üzerine Gümüşhane Oda ve STK’ları Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay öncülüğünde bir araya gelerek bir basın açıklaması yapıp, Vali Taşbilek’e destek vermişlerdir.

20.11.2019 Çarşamba günü Gümüşhane Ticaret ve sanayi Odası’nda açıklanan Basın  Duyurusu GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İSMAİL AKÇAY, TÜRK-İŞ İl Temsilcisi İLYAS KOCAMAN, TESK, MEMUR-SEN İl Temsilcisi MUSA UNCU, TZOB- Ziraat Odası Başkanı ADEM OKUR, TÜRKİYE KAMU SEN İl Temsilcisi M.FEVZİ AKÇAY, Gümüşhane Sanatkarlar Odası Bşk. YUSUF KULLUKÇU, Kamyoncular, Şoförler ve Otomobilciler  Odası Başkanı MUHLİS ATALAY, Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Bşk. MUSTAFA KARAKELLE, Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneğ başkan Vekili HASAN PİR, Muhtarlar Derneği Başkanı GÜRBÜZ DEMİR, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı SEZAİ KÖPRÜLÜ, Çevre Koruma Dernek Başkanı BEKİR SITKI ACET, Ensar Vakfı Başkanı MÜCAHİT ATALAY, İlim Yayma Cemiyeti Başkan V. TEMEL YILMAZ, Kadınlar Birliği Başkanı AYNUR ÇUBUKÇU, GÜSİAD Başkanı-ARSLAN MURAT AKÇAY, TOBB Gümüşhane Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Aysun DALGIÇ, Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı ADEM KÖSE, Ticaret ve Sanayi odası  Yönetim Kurulu Baş. Yard. KAMURAN GÜNDÜZ  tarafından ortak hazırlanmıştır.

BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR

“Gümüşhane ilimizin merkez Dumanlı köyü sınırları içinde yer alan ve mahalli olarak “DİPSİZ GÖL” olarak adlandırılan mevkide Trabzon’da ikamet eden iki vatandaşımızın yazılı müracaatı üzerine yasal olarak yapılan define arama kazısı ile ilgili gelişen olaylar üzerine bir açıklama gereği hasıl olmuştur.

Güzel ülkemizin ve şehrimizin cennet köşelerinden bir olan merkez Dumanlı köyünde yer alan “Dipsiz Göl” bölgesinde devletin mevzuatı gereği yetkili müdürlükten alınan ruhsatla define arama kazısının Allah’ın bir lütfu ve yaşam kaynağımız olan güzelim çevreye zarar verilmeden yapılması herkes gibi Gümüşhaneliler olarak da bizim en önde gelen düşüncemizdir.

Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek başta olmak üzere diğer yetkililerimizde bu anlayış ve hassasiyet içinde görevlerini yürütmektedirler. Alınan izin doğrultusunda Dipsiz Göl bölgesinde adı geçen çalışma yapılırken meydana gelmiş olan tahribat her şeyden önce biz Gümüşhanelileri rahatsız etmiştir. Dumanlıdaki çapı yaklaşık 28 metre olan göl’ün boşaltılması yanlıştır ve asla kabul edilemez.

Ayrıca gölün eski haline getirilmesi de kazıyı yapanlara aittir ve onların sorumluluğunda olmalıdır.

Dipsiz Göl’de meydana gelen ve kastı aşan çalışmalara Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek anında müdahale etmiş ve gerekli engelleme ve önlem çalışmalarını başlatarak ilgili idari işlemler yürütülmektedir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında yaşanan olayları yakından takip etmesi ve ilgili talimatları da Gümüşhaneliler olarak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sadece Dumanlıdaki dipsiz göl dediğimiz ve çapı 28 metre olan göl’ün sit alanı ilan edilmesi yetmez. Yaylalarımızın da bu tür yanlış uygulamalara maruz kalmaması için sit alanı ilan edilmesini bekliyoruz.

Devletimizin ve tüm Gümüşhanelilerin yakından takip ettikleri bu olayla ilgili günlerdir ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan görsel ve yazılı medya ile sosyal medya araçları üzerinden haber kaynağı doğrulanmamış yanlış görsel içeriklerle yapılan haberler doğru değildir. Yazılı ve görsel basında kazı yapılan göl olarak gösterilen görüntüler merkez Dört Konak köyündeki dipsiz göle ait görüntülerdir.

Arama yapılan göl ile basın yayın organlarında insanlara gösterilen göl aynı değildir. Bu yanlış söylemler üzerinden başta Gümüşhaneli yöneticilerimiz olmak üzere Gümüşhaneli hemşerilerimiz töhmet altında bırakılarak duyarsız bir doğa düşmanı gibi gösterilmektedir. Bu tarz yaklaşımlar ve açıklamalar Gümüşhaneliler olarak bizleri fazlasıyla üzmüştür. Bu kabul edilemez bir durumdur. Gümüşhaneliler ve Gümüşhane Valisi asla duyarsız değildir. Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek Gümüşhane sevgisini,  çevreye ve doğaya olan yüksek hassasiyetini  yaylalarımızdaki kaçak yapıları yıkarak göstermiştir. Sayın valimizin kaçak yayla villalarının yıkılma kararı ve doğanın kaçak yapılar ile işgal edilmesine karşı vermiş olduğu mücadele çok doğru bir karardır. Valimize bu mücadelesi için teşekkür ediyoruz. Yaylalarımızın talan edilmesine bundan sonrada müsaade ettirmeyeceğine inanıyoruz.

Yurdumuzun istiklalinde ve istikbalinde her zaman var olan Gümüşhane’mizin hak etmediği olumsuzluklarla anılması bizleri ve bütün Gümüşhanelileri fazlasıyla rahatsız etmektedir. Ülke kamuoyu iyi bilir ki, vatan, millet, devlet, maneviyat, bayrak ve çevre ile ilgili ülkemizin en hassa illerinin başında Gümüşhane gelir.

Bizler Gümüşhaneliler olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada bütün milli, manevi ve çevresel değerlerimizin korunmasında hep en ön safta olacağız.

Dipsiz gölle ilgili gelişmelerin kastı aşarak siyasi ve şahsi rant devşirme noktasına gelmemesi ve bu olay bahane edilerek Gümüşhanelilerin ve Gümüşhaneli yöneticilerin zan altında bırakılmaması ilgili çevrelerden ve kamuoyundan özel isteğimizdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

image_print

HABERLER