Diyanet, Risale-i Nur Külliyatı’ndan “Asâ-yı Musa” Kitabını Da  Basıp Satışa Sundu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Diyanet, Risale-i Nur Külliyatı’ndan “Asâ-yı Musa” Kitabını Da  Basıp Satışa Sundu

Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2023 - 18:07

Son Güncelleme: 28 Ağustos 2023 - 18:18

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Sadi Nursi tarafından yazılmış olan Risale-i Nur Külliyatı’na ait hakların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 26 Kasım 2014  Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesinden sonra gelişen süreç içinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserlerin basım ve satışına başlanmıştı.

Risale-i Nur Külliyatı’nın korunması ve basım yetkisinin  Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesi sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yayınevlerinde basılan ve satışa sunulan Risale-i Nur Külliyatı’n ait eserlerin sayısı on oldu.

Bediüzzaman Hazretleri’nin eserlerinden Sözler, Mektubat, Mesnevi-i Nuriye, İşarat’ül İcaz, Uhuvvet Risalesi, İhlas Risalesi, Hastalar Risalesi, Küçük Sözler, “Ramazan, İktisat, Şükür” risalelerinden sonra Asa-yı Musa kitabı da basılarak Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi tarafından satışa sunuldu.

İndirimli olarak 245 Tl’den satışa sunulan Asa-yı Musa kitabı aşağıdaki linkten satın alınabilmektedir.

https://www.diyanetvakfiyayin.com.tr/tr/urun/asayi-musa

Türk gençliği için büyük bir maneviyat ve kültür kaynağı olan Kur’an tefsiri Risale-i Nur Külliyatı eserlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca korunması ve basılması kararını imzalayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, eserlerin basımına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali Erbaş’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz.

image_print

HABERLER