Diyanet Yayınevleri; Sözler, Mektubat ve Mesnevi-İ Nuriye Kitaplarının Yeni Baskılarını Yaptılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Diyanet Yayınevleri; Sözler, Mektubat ve Mesnevi-İ Nuriye Kitaplarının Yeni Baskılarını Yaptılar

Giriş Tarihi: 03 Kasım 2023 - 23:11

Son Güncelleme: 03 Kasım 2023 - 23:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılmış olan Risale-i Nur Külliyatı’na ait hakların 26 Kasım 2014  Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesinden sonra gelişen süreç içinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserlerin basım ve satışına başlanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilk olarak 2014 yılında Risale-i Nur kitaplarından İşaratü’l İcaz kitabını bastı.

2014 yılından bu tarafa Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yayınevlerinde basılan ve satışa sunulan Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserlerin sayısı 10 oldu.

Bediüzzaman Hazretleri’nin eserlerinden Sözler, Mektubat, Mesnevi-i Nuriye, İşarat’ül İcaz, Uhuvvet Risalesi, İhlas Risalesi, Hastalar Risalesi, Küçük Sözler, “Ramazan, İktisat, Şükür” risalelerinden sonra Asa-yı Musa kitabı da basılarak Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi tarafından satışa sunuldu.

YENİ BASKILARI YAPILDI

Risale-i Nur eserlerinden, Mektubat’ın 5. baskısı, Mesnevi-i Nuriye’nin 4. baskısı ve Sözler kitabının da 5. baskısı yapılarak satışa sunuldu.

Yeni baskıları yapılan kitaplarla ilgili bilgiler şöyledir

MEKTUBAT: Türkiye Diyanet Vakfı tarafından basılan Mektubat’ın  9/2023 ayı içinde 5. Baskısı yapıldı.  %30 indirimle satılıyor.  

İnternetten alım yapmak için ilgili site adresini tıklayınız.

https://www.diyanetvakfiyayin.com.tr/tr/urun/mektubat

***

MESNEVİ-İ NURİYE: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan Mesnevi-i Nuriye’nin 9/2023 ayı içinde 4. Baskısı yapıldı.  %29 indirimle satılıyor.

İnternetten alım yapmak için ilgili site adresini tıklayınız

https://www.diyanetvakfiyayin.com.tr/tr/urun/mesnevi-nuriye

***

SÖZLER:  Türkiye Diyanet Vakfı   tarafından basılan Sözler kitabının  9/2023 ayı içinde 5. Baskısı yapıldı. %30 indirimle satılıyor. 

İnternetten alım yapmak için ilgili site adresini tıklayınız

https://www.diyanetvakfiyayin.com.tr/tr/urun/sozler

TEŞEKKÜR

Türk gençliği için büyük bir maneviyat ve kültür kaynağı olan Kur’an tefsiri Risale-i Nur Külliyatı eserlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca korunması ve basılması kararını imzalayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, eserlerin basımına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali Erbaş’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz.

image_print

HABERLER