DİYANET’TEN ORDUMUZA VE MİLLETİMİZE MORAL VE GÜÇ VEREN HUTBE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DİYANET’TEN ORDUMUZA VE MİLLETİMİZE MORAL VE GÜÇ VEREN HUTBE

Giriş Tarihi: 11 Ekim 2019 - 14:00

Son Güncelleme: 10 Ekim 2019 - 21:40

Bugün, ülkemizdeki tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan  “Gün birlik ve dayanışma günüdür” başlıklı hutbe okundu.

Tevbe Suresi’nin 20. Ayeti olan “İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenlerin Allah katındaki mertebeleri pek büyüktür. Muradına erecek olanlar da onlardır.” Ayeti ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) nin  “Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyin. Allah’tan, bela ve musibetlerden uzak kalmayı isteyin. Fakat düşmanla karşılaştığınız zaman da sabredin. Ve bilin ki cennet kılıçların gölgeleri altındadır.” Hadisi ışığında hazırlanan hutbede vatanımızı, mukaddesatımızı korumanın önemi ve bu konuda ordumuzun fedakarlıkları ve düşman karşısında millet olarak bir ve beraber olmamızın önemi vurgulandı.

Cuma hutbesi şu dua  ile son buldu:

 “Yâ Rabbi! İzzet ve onurumuza, istiklal ve istikbalimize kastedenlere, varlığımıza ve vatanımıza göz dikenlere fırsat verme! Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizin barış ve selameti için sefere çıkan kahraman ordumuza yardım eyle! Askerlerimizive güvenlik güçlerimizi her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle! Fesadı ve terörü ortadan kaldırmak için çıktığımız bu yolda bizleri nusretinle ve kudretinle muzaffer eyle!”

CUMA HUTBESİNİN TAM METNİ

image_print

HABERLER