Doç.Dr. Fevzi Topal, Gümüşhane'de Eğitim Bir Sen 2. Nolu Şube İçin Adaylığını Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Doç.Dr. Fevzi Topal, Gümüşhane’de Eğitim Bir Sen 2. Nolu Şube İçin Adaylığını Açıkladı

Giriş Tarihi: 29 Şubat 2024 - 18:55

Son Güncelleme: 29 Şubat 2024 - 18:55

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi akademisyenlerinden Doç.Dr.Fevzi Topal, önümüzdeki günlerde yapılacak Eğitim Bir Sen 2. Nolu Şubesi İçin Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yaparak üniversitede ve Gümüşhane’de sendikacılığı her alana taşıyarak üyelerinin sosyal, özlük, ekonomik ve kültürel hakları için mücadele edeceklerini kaydeden Topal, bu amaçlarla göreve talip olduklarını ifade etti.

“Sıkmadığımız el, dokunmadığımız yürek, sahip çıkmadığımız bir üye, gezmediğimiz bir nokta bırakmayacağız”

Değerler sendikacılığı olarak görüp inandıkları bu yolda sendikayı bir adım daha ileriye götürebilme gayesiyle üyelerle yaptıkları istişareler sonucunda Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu şube başkanlığına aday olduğunu ifade eden Topal, “Girdiğimiz bu yol Merhum Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının bizlere bıraktığı ve emanet ettiği yoldur. Amacımız Gümüşhane Üniversitesi çalışanlarının haklarını, hakkaniyetli bir şekilde korumak ve geliştirmektir. Tüm üniversite çalışanlarımızla bilgi, birikim ve deneyimlerimizi harmanlayarak, bütün üyelerini kucaklayan, kimseyi dışlamayan, kimseyi küstürmeyen, kimseyi ötekileştirmeyen, üyelerinin dertleriyle hemhal olan genç ve dinamik bir ekiple, gece gündüz demeden çalışmaya talibiz. İnandığımız değerler doğrultusunda birçok şeyden fedakârlık göstererek; sıkmadığımız el, dokunmadığımız yürek, sahip çıkmadığımız bir üye, gezmediğimiz bir nokta bırakmayacağız” dedi.

İşte Topal’ın taahhütleri

Üyelerin teveccühleri ile göreve geldikleri takdirde şeffaf bir yönetim ilkesi izleyerek her üyeyle bir bütün olduklarını ve her üyenin derdiyle dertlendiklerini her platformda hissettireceklerini ifade eden Topal, “Dinamik temsilci ağımızla ulaşmadığımız hiçbir üye bırakmayacağız. Eğitim-Bir Sen’imizin; sözü dinlenen, söylediklerine değer verilen, önemsenen bir sendika olması için çalışacağız. Kibirden uzak, üyelerinin haklı taleplerine yoğunlaşan anlayışla, haklı talepleri her ortamda hukukun çizgisinden ayrılmadan dile getiren bir anlayışı yeniden ayağa kaldıracağız. Sendikamıza, toplumumuza ve ilimizin eğitim çıtasının yükseltilmesine karşı olan sorumluluğumuzu bilerek, değerlerimizi bir adım öteye taşımak amacıyla duruşumuzdan ve çizgimizden taviz vermeden çalışacağımıza söz veriyoruz. Akademik personelin akademik yükselme ve atama kriterlerinin yeni bir şekilde düzenlenmesi ve akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası kongrelerde verilen ödemelerinin iyileştirilmesi için yasal çerçevede hem Rektörlük bünyesinde hem de Sendika Genel Merkezi nezdinde gerekli çalışmaları yapacağız. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının düzenli yapılmasını sağlayarak idari personelin görevde yükselmesinin önünü açacağız. Bütün idari personelimizin kanayan yarası olan kurumlar arası naklen geçişlerde hakkaniyetli ve hizmet süresine göre şeffaf, adil bir uygulamanın sağlanması önceliklerimiz arasında olacak olup; eş ve sağlık gibi mazeret tayinlerinde yasal mevzuatın uygulanmasını sağlayacağız ve bu amaçla tüm üyelerimize gerekli hukukî desteği sağlayacağız. Fazla işletilmeyen ve idari personelimizin çalışma şevkini düşüren ödüllendirme sisteminin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre başlatılmasını sağlayarak, ödüllendirmenin şeffaf ve adil bir şekilde yapılmasını sağlayarak sürecin takipçisi olacağız. Gönlümüzün çiçeği, başımızın tacı olan engelli personellerimizin iş yerlerinde daha rahat çalışabilmeleri için yasanın vermiş olduğu tüm hakların kullanılmasın işin takipçisi olarak engelli personelimizin iş yeri konforunun yükseltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımıza sağlanan lojmanlardan daha fazla personelimizin yararlanması için Rektörlük nezdinde gerekli girişimleri yaparak lojman sayısının arttırılması için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

“Bizim için her üyemiz değerlidir”

Değişimin önemine dikkat çekerek “Biz ekibimizle birlikte yeni bir aşkla, heyecanla sendikamızı canlandırmaya varız, hizmete talibiz. Sendikamızı ortak akıl ve istişare ile yöneteceğiz. Tüm görüşlere açığız; bizim için her üyemiz değerlidir” ifadelerini kullanan Doç.Dr. Topal, “Süreçte şahsıma ve ekibime yönelik karalamalar yapıldığını görüyoruz. Bunlar bizim şevkimizi kırmaktan ziyade doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu vesile ile “Her eylem yeniden diriltir beni” sloganıyla Gümüşhane Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı’na aday olduğumu, Gümüşhanemize ve Eğitim Bir-Sen’imizin değerli üyelerine ilân ediyorum” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER