DOĞU KARADENİZ REKTÖRLERİ ORDU’DA TOPLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DOĞU KARADENİZ REKTÖRLERİ ORDU’DA TOPLANDI

Giriş Tarihi: 21 Şubat 2019 - 15:55

Son Güncelleme: 21 Şubat 2019 - 15:55

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri Şubat Ayı Toplantısı”na Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de katıldı.

Kent, bölge, üniversite, bilimsel faaliyetler ve araştırma geliştirme alanlarında yapılabilecek iş birliklerine yönelik fikir alışverişlerinde bulunmak üzere belirli periyotlarla bir araya gelen Doğu Karadeniz Rektörleri, en son toplantısını Ordu Üniversitesi’nde yaptı.

Toplantıda bölge üniversitelerinin karşılaştıkları müşterek sorunlar ve bunların çözümü noktasında atılması gereken adımlar ele alındı.

Üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, AR-GE faaliyetlerinde ve laboratuvar çalışmalarında yapılabilecek iş birliği konularının yanı sıra, üniversitelerin bulundukları illerin ekonomisine katkısından bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin konaklaması ve üniversitelerin yabancı öğrenciler için daha çok tercih edilebilir hale getirilmesi gibi önemli başlıklar, adı geçen toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

image_print

HABERLER