Dr. İhsan Şenocak Gümüşhane’de Özgür Filistin’i Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Dr. İhsan Şenocak Gümüşhane’de Özgür Filistin’i Anlattı

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2023 - 0:10

Son Güncelleme: 21 Kasım 2023 - 0:10

Gümüşhane’de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu Dr. İhsan Şenocak’ın katılımıyla “Özgür Filistin” konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar günlerdir Gazze’de soykırım yapan katil İsrail’i kınayan sloganlar attı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilcisi İsrafil Nas, son zamanlarda ilk kıblemiz Mescidi Aksa’da yaşanan olayların ilk olmadığını, 75 yıldır sistematik olarak artan bir zulmün devamı olduğunu söyledi.

Aksa Tufanı ile bu zulmün ortadan kaldırılacağını ifade eden Nas, “Unutmayınız Yeis günah, ümit ibadettir. Acımızı öfkemizi yaşayacağız lakin ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Zalimin sonu gelmiştir. Bebek genç yaşlı kadın demeden katletmeleri bundan sebeptir. Aliya İzzet Begoviç’in dediği gibi “Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.” Ne kadar çocuk bebek öldürürsen öldür, Ey korkak ve alçak İsrail, hazır ol! Zulmüne karşı, onbinlerce Musa, yüzbinlerce binlerce Ömer milyonlarca Selahattin geliyor. Karabağı zulümden kurtaran Ayasofyanın zincirlerini kıran bu ümmet Mescidi Aksayı da özgürlüğüne kavuşturacaktır” dedi.

Nas’ın ardından kürsüye gelen Dr. İhsan Şenocak, geçmişten örnekler vererek İsrail’in Akdeniz’e döküleceğini söyledi. Şenocak’ın konuşması sık sık salonda bulunanların sloganlarıyla kesilirken konuşmasının sonunda hediye takdimi gerçekleştirildi.

Konferansa, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, TÜGVA İl Yönetim Kurulu, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

image_print

HABERLER