DSİ GÜMÜŞHANE’DE TARİH YAZIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DSİ GÜMÜŞHANE’DE TARİH YAZIYOR

Giriş Tarihi: 14 Mart 2017 - 12:04

Son Güncelleme: 14 Mart 2017 - 12:04

DSİ Gümüşhane’de tarih yazmaya devam ediyor.

DSİ’nin 2017 yılında Gümüşhane ilinde yapacağı toplam 58 adet yatırımın maliyeti yaklaşık  770.000.000 TL.

“Harşit Dere İslah ve Düzenleme”si ise DSİ’ni Gümüşhane’ye taktığı gümüş bir gerdanlık olacak.

“Gümüşhane Merkez Şehir içi Dereleri Taşkın Koruma İnşaatı” kapsamında yapılan Harşit’in ıslahı ve dere yatağı ve çevre düzenlemesinin birinci inşaat etabı tamamlandı. Bu etapta  yaklaşık 40 milyon Tl harcandı.

2017 yılı programına dahil edildiği haberlerini aldığımız 2. Etap inşaat çalışmaları içinse yaklaşık 30 milyon TL harcanacak. Tamamlandığında 70 milyon TL ile Gümüşhane’nin en büyük projelerinden biri haline gelecek.

Yeni Şehir Stadyumu’nun yan tarafından başlayıp Işıl Sema Doğan Parkı’nın baş kısmına kadar devam eden yaklaşık 8.5 km’lik Harşit dere ıslah ve düzenlemesi Gümüşhane’ye çok önemli bir vizyon katacak. Adeta gümüş şehre gümüş gerdanlık olacak.

Harşit çevre düzenlemesi kapsamında, derenin her iki tarafındaki yürüyüş yollarının toplamı ise yaklaşık 17 km’yi buluyor. Diğer taraftan Harşit’in her iki tarafına döşenen kanalizasyon borularının toplam uzunluğu ise 13 km’yi buluyor.

Bu kadar önemli ve vizyon projeler için milletvekili olmadan önce de milletvekili seçildikten sonra da büyük bir gayret sarf eden Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’a, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’e, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e Gümüşhaneliler teşekkür ediyor.

Gümüşhane’ye 2013 mayıs ayında atanan, yaklaşık dört yıldır Gümüşhane’nin mükemmelleşmesi için gecesini gündüzüne katan DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla ise çok büyük takdiri hak ediyor. Ümit Yayla Bey; sadece Harşit projesini değil, her projeyi ekibi ile yakından takip ediyor. Pratik çözümler üretiyor. İstişareye ehemmiyet veriyor. Biz de kendisini tebrik ediyoruz.

 

image_print

HABERLER