Duayen Siyasetçi Mahmut Oltan Sungurlu, TBMM TV’nin Konuğu Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Duayen Siyasetçi Mahmut Oltan Sungurlu, TBMM TV’nin Konuğu Oldu

Giriş Tarihi: 12 Aralık 2023 - 12:28

Son Güncelleme: 12 Aralık 2023 - 12:57

TBMM TV’nin yayınladığı “Demokrasinin Yüzleri” programının ikinci konuğu Gümüşhaneli Duayen siyasetçi, Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanı Gümüşhaneli Hemşerimiz Mahmut Oltan Sungurlu oldu.

Rıfat Atılım Kaplan’ın hazırlayıp yönettiği ve Genel Yayın Yönetmenliğini Yahya Coşkun’un yaptığı programın birinci bölümünün konuğu ise eski siyasetçilerden Vehbi Dinçerler idi.

MAHMUT OLTAN SUNGURLU NELER ANLATTI?

Yaklaşık 17 dakikalık “Demokrasinin yüzleri” pogramında duayen siyasetçi Mahmut Oltan Sungurlu kendisini tanıttıktan sonra, Anavatan Parti’sinden siyasete girdiği günden emekli olduğu döneme kadar yaşadığı önemli olayları anlatıyor.

Türk siyaseti açısından önemli anekdotların yer aldığı programda Sungurlu tarafından anlatılan bazı önemli notlar şöyledir:

*4 Dönem Gümüşhane milletvekilliği yaptım. 5 defa Adalet Bakanlığı, bir defa Milli Savunma Bakanlığı yaptım. Grup başkan vekilliği yaptım, teşkilat başkanlığı yaptım başyardımcılık yaptım, politik hayatım hep görevlerle geçti, sonra da emekli oldum.

*Ben siyasete çıktığım zaman, vatandaşa ilk söylediğim söz şudur, ”size cigit bile vaat etmiyorum -biz, elma çekirdeğine “cigit” deriz- size cigit bile vaat etmiyorum. Namuslu kalacağım, önünüzden kaçmayacağım, sizin sesiniz, nefesiniz olacak, sizin evladınız olarak gideceğim, tabii ki gelişeceğim ama değişmeyeceğim.”

*Siyasete giren adam benim yetkim nedir ne değildir bilmesi lazım.  Dolayısıyla seçimlerde vaat yapmaması lazım. İşte ben çıktım “ben size cigit bile vaat etmiyorum” dedim, millet bütün oyunu bana verdi, Çünkü ben avukatlığımda da onların güvenini kazanmıştım vatandaşa doğruyu söylemek lazım.

*Benim için meclis çok mühim bir yerdir. Ben bir yerde okumuştum Roma senatosunda bir senatör konuşurken öteki senatör ona diyor ki yalan söyleme. Konuşan Senatör elini meşaleye tutuyor bileğini yakıyor. “Bir Romalı Senatör yalan söylemez” diyor. Ben de dedim ki, ben Türk ve Müslümanım. Herhalde Romalı senatörden daha aşağı olacak değilim. Siyaset çok ciddi bir iştir ve çok ulvi bir görevdir. Cenabı Allah bize fırsat vermiş Millete hizmet etmişiz, hizmet etmeye çalıştık. Cenabı Allah’a şükrediyorum, dua ediyorum, herkese nasip olmayan bir imkânı bize vermiş. Biz de bu imkânı elimizden geldiğince kullandık.

KAYNAK: TBMM YOUTUBE KANALI

image_print

HABERLER