DÜNYA GÜMÜŞHANELİLER GÜNÜ RESMEN KABUL EDİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DÜNYA GÜMÜŞHANELİLER GÜNÜ RESMEN KABUL EDİLDİ

Giriş Tarihi: 14 Eylül 2018 - 9:26

Son Güncelleme: 14 Eylül 2018 - 9:28

*Gümüşhane Belediye Meclisi “Dünya Gümüşhaneliler Günü”nü resmen kabul etti.

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Serkan Kaya tarafından “2 Eylül” tarihinin “Dünya Gümüşhaneliler Günü” olması  teklifi resmileşmeye başladı.

ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya’nın çağrısı sonrası Gümüşhane Kent Konseyi de olayı Gümüşhane Belediye Meclisi’ne taşımıştı.

Gümüşhane Belediye Meclisi; Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında 3 Eylül 2019 tarihli toplantısında oy birliği ile aldığı kararla “2.9.2018 tarihinin Dünya Gümüşhaneliler Günü olmasını” kabul etti.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararın çok önemli olduğunu belirterek Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Hasan Pir, konuyu  Gümüşhane’deki diğer belediyelere de resmen yazacaklarını ve tüm belediye meclislerinin “2 Eylül”  tarihinin Dünya Gümüşhaneliler Günü olması kararına destek vermelerini isteyeceklerini belirtti.

ŞİDEF BAŞKANI SERKAN KAYA’NIN KONU İLE İLGİLİ İLK ÇAĞRISI ŞÖYLE İDİ:

ŞİDEF Başkanı Serkan  Kaya; Şiran Dernekler Federasyonu’nun internet sayfasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Gümüşhaneliler dünyanın neresine giderse gitsin bulunduğu topluma  katma değer katmış, başarılı olmuştur. Bunu ülkemizde en iyi şekilde görüyoruz. Gümüşhaneli bürokrat, siyasi, iş insanı, çalışan, sporcu her kim aklımıza geliyorsa yaptığı işin en iyisini yapmıştır. Türkiye’nin çimentosu hükmündeki Gümüşhaneli hemşerilerimizin tüm dünyada 1 günde olsa hatırlanıp onure edilmesi gerekir. Bu anlamda yazım olarak plakamız 29’u çağrıştıran 2.9.2018 tarihi ilki olmak üzere her yılın 2 Eylül tarihlerinin Dünya Gümüşhaneliler Günü olarak kutlamanın güzel ve anlamlı olacağını düşünüyorum. Buna tüm Gümüşhaneli STK ve kamuoyunun destek vermesini istiyoruz. 1 Eylülü 2 Eylüle bağlayan gece saat 00.29’da sosyal medya Twitter’da yapacağımız tag çalışmasına dünyadaki tüm Gümüşhaneliler’in destek vermesini bekliyoruz. İleryen senelerde Gümüşhane’de dünyanın dört bir tarafından hemşerileimizin katılımıyla güzel bir etkinlik yapılabilir.  Şimdiden tüm hemşerilerimizin 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü kutlu olsun”

 

image_print

HABERLER