DÜŞMANINI GÖRÜNCE “TOP” OLAN CANLI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DÜŞMANINI GÖRÜNCE “TOP” OLAN CANLI

Giriş Tarihi: 30 Aralık 2019 - 22:40

Son Güncelleme: 30 Aralık 2019 - 22:45

Allah; sanatını yarattığı bütün canlılarda göstermiştir.

Her canlıya ayrı bir elbise, ayrı bir suret, ayrı bir gıda, ayrı bir silah ve ayrı bir savunma mekanizması ve ayrı bir ömür süresi veren Yüce Allah, insana da akıl vererek tefekkür edip inanmasını ve ibadet etmesini ister.

Kâinatın Yaratıcısı Allah (c.c.) bütün canlıları çok mükemmel ve olağanüstü yaratmıştır. Her bir canlıya özel donanımlar yüklemiştir.

Özel donanımları ile insanları hayrette bırakan canlılardan biri de PANGOLİN denilen memeli hayvandır.

Allah;  pangolinlerin vücudunu, kiremit gibi dizilmiş büyük pullarla donatmıştır. Vücudun yalnızca üst bölümünde olan bu pullar kuyruğun tamamında bulunur. Vücudun pulsuz olan alt kısmı ve bacakların iç tarafı ise kıllıdır. Pullar arasında da kıl vardır.

Pangolinler, geceleri gezerler. Gündüzleri genellikle mağaralarda saklanırlar. Toprak üzerinde ya da ağaçta yaşarlar. Yavrular anne tarafından vücut üzerinde taşınır. Tehlike anında top gibi olmalarıyla tanınırlar. Karınca ve termit yerler. Kuzey Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, kuzey Çinhindi, Tayvan ve güney Çin, Tayland, Endonezya, Filipinler, Vietnam, Laos, Kamboçya, Malezya, Singapur, Hindistan ve Sri Lanka, Afrika da çeşitli türleri yaşamaktadır.

Allah; Pangolinlerin savunması için top gibi yuvarlak olmayı onlara savunma silahı olarak vermiştir.

İŞTE BİZE “ALLHUEKBER” DEDİRTECEK GÖRÜNTÜLER

image_print

HABERLER