Eczacı Vedat Soner Başer,  Başvuru Açıklamasını Görkemli Bir Programla Yaptı  - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Eczacı Vedat Soner Başer,  Başvuru Açıklamasını Görkemli Bir Programla Yaptı 

Giriş Tarihi: 10 Aralık 2023 - 23:33

Son Güncelleme: 10 Aralık 2023 - 23:36

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Gümüşhane Belediye Başkan aday adayı olan Gümüşhane’nin tanınmış simalarından Eczacı Vedat Soner Başer, görkemli bir programla aday adaylığı müracaatını açıkladı.

MHP’den Önceki dönem Gümüşhane Belediye Meclisi, son dönemde ise İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapan Başer, MHP İl Başkanlığı salonunda partilere, sevenlerine ve basın mensuplarına seslendi.

MANİFESTO NİTELİKLİ KONUŞMA BÜYÜK BEĞENİ ALDI

MHP eski il Başkanı Orhan Mazman’ın sunuculuğunu yaptığı programda MHP Gümüşhane Merkez ilçe Başkanı Nuh Alparslan Durdu ve MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya’nın yaptığı selamlama konuşmasından donra konuşan ve konuşması dinleyenler tarafından  sık sık alkışlarla kesilen Eczacı Vedat Soner Başer, manifesto özellikli konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın İl Başkanım, kıymetli İlçe Başkanım, partimizin çeşitli kademelerinde görev yapan değerli dava arkadaşlarım, kadın kolları başkanım ve yönetimi, kamu sen il temsilcim, kamu sene bağlı sendika başkanlarım, Türkav başkanım, il ocak temsilcim, çok çok kıymetli belediye başkanlarım, il genel meclis ve belediye meclis üyesi arkadaşlarım, üniversitemizden gelen çok kıymetli akademisyen hocalarım, dava büyüklerim ağabeylerim, Çok kıymetli dava arkadaşlarım,

Gümüşhane’nin mert ve yiğit evlatları değerli hemşerilerim, Hanımefendiler, beyefendiler, Sevgili gençler, Basınımızın mümtaz temsilcileri,

MHP Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladığım bu toplantıya hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, hatıra ve mazimin tek adresi bu kadim şehirde, belediye meclis üyeliği son olarak da il genel meclisi üyeliği yaparak siyaset sahnesinde oldum.

Çocukluğumdan beri ülkü ocaklarının o manevi havasında yetişip, üniversite yıllarımda teşkilatlarda görev almış, iş hayatıma başladığım dönemlerde ise MHP yönetimlerinin çeşitli kademelerinde gönül verdiğim davama hizmet etme şerefine nail oldum.  Genel Başkanımız, bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin bir evladı olmaktan, onunla birlikte yol yürümekten onur duyuyorum. Bu kutlu yolda MHP İl Başkanım ve yönetimleriyle, değerli vekilimizle tam bir uyum içerisinde olacağımı özellikle ifade etmek isterim.

Şimdi bütün bu tecrübe ve birikimlerimi, yine çok sevdiğim, gönülden bağlı olduğum, 4 yıllık üniversite dönemi hariç bizatihi yaşadığım Gümüşhane’mize belediye başkanı olarak hizmet etmek için yola çıktım. Cenabı Allah izin verir, teşkilatımız uygun görür, hemşerilerimiz teveccüh ederse, bu kutlu görevde şehrimize hizmet etmek istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Çok kıymetli misafirler, değerli dava arkadaşlarım,

Kuşkusuz bir yola çıkarken istişare etmek, tabandan tavana fikir alışverişinde bulunmak, şehrimizin kanaat önderlerini dinlemek, MHP ye gönül veren ülküdaşlarımıza danışmak icap ederdi. Ben bugün bu toplantıyı düzenleyene kadar bütün bu süreçleri yaşadım. Şahsımıza gösterilen ilgiyi ve teveccühü bizatihi gururla gördüm. Bu süreç içerisinde bize güvenen, yolumuzun aydınlık ve kutlu olduğunu işaret eden, destekleyen, bize cesaret veren bütün dostlarıma ve ülküdaşlarıma ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.

Değerli misafirler, aziz Gümüşhaneliler,

Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliklerimden edindiğim tecrübeler göstermiştir ki, şehrimiz zor bir coğrafyada, kendi kendine yetmek zorunda kalan, sanayisi ve dış ticareti çok geniş olmayan, öz kaynaklarıyla yağında kavrulan bir şehirdir. Şimdiye kadar hizmet eden bütün belediye başkanlarımız kendi dönemlerinde kuşkusuz güzel hizmetler etmişlerdir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Ancak artık Gümüşhanemiz için yeni sayfa açma zamanı geldiğine inanıyorum. Bu yeni sayfa ve yeni dönemde, şehrimizi ekonomik yönden refaha kavuşturacak projeler oluşturmak, aziz ecdadımızın mirası kültürel ve tarihi değerlerimizi turizme kazandırmak, doğu Karadeniz’de turizm koridorunun en önemli saç ayağı yapmak zorundayız. Bu şehrin kaybedecek bir günü yoktur. Şehrimizde işsizliğin giderek arttığı şu dönemde istihdam alanları oluşturmak artık zarurettir. Gümüşhane gençliği umutsuzca kahve köşelerinde zamanlarını öldürmek yerine, bilişim, teknoloji ile buluşturacağız yeni iş alanları oluşturarak onları geleceğe hazırlayacağız. Gençlik bizim geleceğimizin teminatı, şehrimizin mimarlarıdır.  Onları umutsuzluk dehlizinden çekip alacağız.

Herkes müsterih olsun. Belediye çalışanlarının mesai arkadaşı olarak görüyoruz, anlını terleten aldığı ekmeği evine helal olarak götüren herkesin başımızın üstünde yeri var. Bizler biliriz ki devlette devamlılık vardır. Devletine ve belediyesine güvenerek, belediye iştiraklarına yatırım yapmış kim varsa rahat olsun, sözleşmesinde ne yazıyorsa harfiyen hızlı bir şekilde yerine getirilecektir. Belediyeye karşı kaybolan güven yeniden teşhis edilecektir.  

Gümüşhane mahallelerinin temel sorunlarını biliyoruz. Her mahalleyi masaya yatırıp, öncelik ve ivedi sorunlarını süratle çözmek için mahalle muhtarları ve kanaat önderleriyle yapacağımız istişarelerle belediyenin tüm imkânlarını seferber edeceğiz. Mahallesinde mutlu olmayan hemşehrim elbette yerel yönetimlere küs ve dargın olacaktır. Biz bu küslüğü ve dargınlığı ortadan kaldıracağız.

65 yaş üstü hemşerilerimizi evlere hapsetmek yerine, oluşturulacak yaşam alanlarında daha verimli zaman geçirmeleri için çalışmalar yapacağız. Belli yaş üstünün toplu taşıt araçlarından ücretsiz faydalanmaya devam edecektir. Yine belli bir gelirin altında olan dezavantajlı kesimler sosyal belediyecilik kapsamında, ulaşım ve su parası ödemeyecektir. Gümüşhane’de hiç kimse aç uyumayacak. Bu benim şeref sözümdür.

Ev hanımlarının ekonomik hayata çekilmesi için, el emeği göz nuru ürettiklerini satabilmelerine imkân sağlayacağız. Onları evlerine hapsetmeden, mutlu aile özgüvenini oluşturacağız.

Bu şehrin ekonomik kalkınması için öncelik esnaflarımızın ayakta kalması ve il dışına alışverişe gidenlerin şehrimizde tutulması için süratle esnaflarımızla bu konuda çözüm üreteceğiz. Gümüşhane’de kazanılan paranın yine Gümüşhane’de harcanması gerektiğine inanıyorum.

Üniversite öğrencilerimizin Gümüşhane’mizde daha rahat ortamlarda sosyal aktivite yapabilmesi ve sıkılmadan bu şehirde hoş vakit geçirmesi için birçok proje hazırlığındayız. Bunlardan bir tanesi şehirle öğrenciyi kaynaştırma adına ulaşım hizmetleri tüm öğrenciler için devamlı maliyetine yapılacaktır. Başka projelerimizi seçim startı verdiğimiz de inşallah uygun zamanda sizlerle paylaşacağız.

Gümüşhane gençliğinin okumaktan başka çaresinin olmadığının bilincindeyiz. Sadece Milli Eğitimin imkânları ile değil belediyemizin desteği ile üniversiteye yönelik bütün okul öğrencilerine ücretsiz etüt ve dershane imkânları sağlayacağız.

Kıymetli misafirler,

Şehrimizde dokunulmadık bir sorun bırakmayacağız. Hiçbir grup ve zümreye ayrıcalık tanımayacağız. Şeffaf ve hesap verebilir bir belediye anlayışını mutlaka hayata geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımız belediye kapısından geri dönmeyecek, boynunu bükerek sorunuyla baş başa kalmayacaktır. MHP belediyeciliği vatandaş odaklıdır. Vatandaşı mutlu olmayan şehirde bir grup mutlu olsa ne olur olmasa ne olur. Bizim için, siyasi statüsü, ekonomik büyüklüğü, ait olduğu aile ne olursa olsun her Gümüşhaneli eşittir ve eşit haklara sahiptir. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz.

Hırslarımızla değil, aklımızla hareket edeceğiz. Gümüşhane’mize yatırım yapmak isteyen her kim olursa olsun gidip ikna edip şehrimize getireceğiz.
Cumhur ittifakının gücünü şehrimizde en etkili şekilde kullanacağımızı özellikle belirtmek isterim.

Kişisel bakımını ve ev temizliğini yapamayan yardıma muhtaç düşkünlerimizi, bu ihtiyaçlarını belediyenin imkanları ile karşılayacağız.

Şehirde kültürel, sosyal, sportif alanları ivedilikle dünya standartları ölçüsüne çıkaracağız.

Etrafımızdaki şehirlerle aramızdaki açılan makası acilen daraltacağız.

Bütün bu icraatları yaparken sizlere, partimize, esnaf odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, akil insanlara, konusundaki mahir kişilere danışarak onaylarını alarak bismillah diyeceğiz. Tek adam anlayışını, ben yaptım oldu anlayışını belediyenin kapasından içeri sokmayacağız, ortak aklı hakim kılacağız.

Bizler sizlerin desteği ile zamanı ve finansı doğru kullanacağız. 

Bozulan çarkları acilen tamir edip, tıkır tıkır çalışmasını sağlayacağız.

Yapacağımız her icraat ve faaliyetleri açık ve şeffaf olacağız, hiçbir dedikoduya hiçbir şaibeye mahal vermeyeceğiz.

  Artık Gümüşhane yeni bir döneme merhaba diyecektir. Çünkü,

Gümüşhaneliler huzur istemektedir.

Gümüşhaneliler dirlik ve birlik talebindedir.

Artık ertelenecek zamanımız yoktur.

Gecikecek, oyalanacak, vakit kaybedecek halimiz yoktur.

İsrafla geçirilecek, bahanelerle örtülecek günler geride kalacaktır.

Gümüşhane kazanacaksa, bu hemen olmalıdır.

Gümüşhane sorunlarından kurtulacaksa, talihsizliklerinden sıyrılacaksa bu acilen sağlanmalıdır.

Bu nedenle dağınıklığı çözecek güç biziz ve sizlersiniz.

Uyuşukluğu, çıldırmışlığı, çılgınlığı, çözülmeyi durduracak biziz ve sizlersiniz.

Adaletsizliği, asayişsizliği, anormal gidişatı bitirecek ve tersine çevirecek muhterem ve meşru demokratik müdahale Gümüşhanelinin elindedir.

Değerli Gümüşhaneliler aziz dava arkadaşlarım;

Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum, kutlu ocağımızın manevi havasını solumuş, her ne sebeple olursa olsun, davasına küsmüş, başka yerlere savrulmuş ve halen kendini milliyetçi ve ülkücü olarak tarif eden kim varsa liderimiz Dr. Devlet BAHÇELİ’nin dediği gibi ”Evinize dönünüz, üç hilali bayrak altında Türk milletinin şerefli bütün evlatlarına yer vardır, gelin gücümüzü ve enerjimizi bu şehir için bu millet için kullanalım”.

Bugüne kadar hangi partiye oy verirse versin, siyasi inanç ve aidiyeti ne olursa olsun, bütün Gümüşhaneli kardeşlerimin desteğini bekliyor, hepsini en ufak ayrım gözetmeksizin kucaklayacağımızı tereddütsüz ilan ediyorum.

Gümüşhaneli kardeşim şehrine sahip çıkmalıdır, çıkacaktır.

Vatanını, bayrağını, milletini, milli ve manevi tüm değerlerini dün olduğu gibi yine sahiplenmelidir, biliyorum ki sahiplenecektir.

Değerli Gümüşhaneliler, değerli dava arkadaşlarım;

Burada değerli belediye başkanlarımız var. Allah onlardan razı olsun. 2019 da zor şartlarda devir aldığı belediyeleri bugün imrenilecek hale getirdiler, üretken belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediler. Hiçbir şaibeye, hiçbir dedikoduya mahal vermeden hizmetin alasını gerçekleştirdiler. Allah nasip eder ben aday olur ve belediye başkanı seçilirsem onların tecrübelerinden sonuna kadar faydalanacağım.

Biz seçilirsek Kürtün kazanacak, Torul kazanacak, biz seçilirsek Köse, Kelkit, Şiran kazanacak, hülasa Gümüşhane toptan kazanacak.

Bu duygu ve düşüncelerle,  çıktığımız bu yolda öncelikle Cenabı Allaha, siz değerli dava arkadaşlarıma ve aziz Gümüşhanelilere güveniyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Allaha emanet ediyorum.”

image_print

HABERLER