Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane’de İkinci Şubesini Kurdu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane’de İkinci Şubesini Kurdu

Giriş Tarihi: 30 Kasım 2023 - 20:32

Son Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 20:32

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bugüne kadar temsilcilik olarak hizmet veren Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Üniversite temsilciliği, en az 400 üye şartını geçerek şubeleşti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Gümüşhane’de üniversite bünyesinde Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane 2 Nolu şubesinin kurulmasına karar verildi.

Bugüne kadar temsilcilik olarak hizmet veren ve artık şubeleşen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gümüşhane 2 Nolu Şubesinde genel merkez yönetim kurulu kararıyla en geç 6 ay içinde ilk olağan genel kurul gerçekleşecek.

Gümüşhane kamu yükseköğretim kurumları ve birimlerinde örgütlü şube kurulmasına dair kararla ilk genel kurula kadar şube başkanlığına Orhan Üçel, şube sekreterliğine Emin Özel, teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcılığına Prof.Dr. Necati Çelik, mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığına Süleyman Duman, basın ve iletişimden sorumlu başkan yardımcılığına Bahtiyar Çelik, hukuk ve toplu sözleşmeden sorumlu başkan yardımcılığına Halil Şeker, eğitim ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcılığına da Dr. Öğretim Üyesi Şafak Sönmez Soydaş görevlendirildi.

Kararın onaylanmasının ardından sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Gümüşhane 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Üçel, “Genel Merkez Genel Yönetim Kurulumuzun 29/11/2023 tarihli kararı ile  “EĞİTİM-BİR-SEN GÜMÜŞHANE 2 NOLU (ÜNİVERSİTE) ŞUBESİ” kurulmuştur. Yeni şubemizin Gümüşhane Üniversitemize, İlimize, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını Rabbimizden diliyoruz. Bu süreçte öncelikle Birlikteliğimiz, beraberliğimiz ve gücümüzün yegane kaynağı olan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, kadınlar komisyonumuza, 1 nolu Şube Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine ve isimlerini tek tek sayamadığımız isimsiz kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz.  Yan yana durmanın omuz omuza vermenin bereketine inandık, birlikte başardık. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İl Başkanı Ergin Aslan da Gümüşhane Eğitim Bir Sen 2 nolu şubenin Gümüşhane’ye ve üniversiteye hayırlı olmasını dileyerek, “Bu süreçte emeği geçen tüm kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Geçici şube yönetim kurulunda görev alan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah’tan muvaffakiyetler dilerim” dedi.

image_print

HABERLER