EĞİTİM-BİR -SEN'DEN, ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ'IN KABRİNE ZİYARET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

EĞİTİM-BİR -SEN’DEN, ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ’IN KABRİNE ZİYARET

Giriş Tarihi: 25 Kasım 2020 - 23:50

Son Güncelleme: 25 Kasım 2020 - 23:50

Şehit öğretmen Necmettin YILMAZ,  Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şubesi ve Gümüşhane Genç Memur -Sen tarafından, Gümüşhane Torul Demirkapı Köyü’nde bulunun kabri başında anıldı.

Görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin YILMAZ Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şube Başkanı Habib TANIŞ, Şube yönetim kurulu üyeleri,  Eğitim Bir Sen Torul İlçe Temsilcisi İshak ERGÜN ve Gümüşhane Genç Memur-Sen İl Temsilci Vekili  Önder OĞUR, Gümüşhane Torul Demirkapı Köyü’nde bulunan kabrini ziyaret etti. Şehit öğretmen Necmettin YILMAZ ,  Şenay Aybüke YALÇIN  ve ebediyete göçmüş tüm öğretmenlerin için  Kur’an-Kerim  okuyup dua ettiler .

Eğitim Bir Sen Gümüşhane Şube Başkanı Habib TANIŞ, şehit öğretmen Necmettin YILMAZ’a , Şenay Aybüke YALÇIN’ a  ve ebediyete göçmüş tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet, dileyerek, şunları söyledi:

“Necmettin Yılmaz, savunmasız insanlar karşısında vahşi cesaretiyle tanıdığımız PKK tarafından şehit edilmiştir. Öldürmekten başka bir şey bilmeyen bu insanlıktan nasipsiz güruh, konuşarak, paylaşarak kendisini insanlara bilgi taşımaya adamış öğretmenimize ancak kendi kalleşliğine yakışan bir alçaklıkla cevap vermiştir. Silahla konuşanlar, düşüncenin, ilim ve irfanın susmasını istemektedirler. Ama şu bilinmelidir ki, karanlık hiçbir zaman aydınlığa galebe çalmamıştır, çalmayacaktır. Necmettin öğretmenimizin ve nice şehit öğretmenlerimizin yaşayarak hayata geçirdikleri idealleri ölmeyecek, her birimizin amacı olacaktır. Milletimizin birliğini ve evlatlarımızın geleceğini hedef alan bu alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak ve terör döktüğü kanda boğulacaktır. Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur. Ülkemizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, öğretmenlerimizin millete hizmet yolundan bir adım geriye attıramayacaklar. Şehit öğretmen Necmettin YILMAZ şehit edilişinin devlet büyüklerimiz ve güvenlik güçlerimiz ardından kanının yerde kalmayacağını söylemişlerdi. Necmettin öğretmenimiz ve diğer şehitlerimizin kanının yerde koymadı. Yakın zamanda yapılan bir operasyonda Necmettin öğretmenimiz kaçırılma şehit edilme emrini veren terör elebaşını öldürmüştür. Devlet büyüklerimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, Şehit öğretmenlerimizin geride kalan bizlere emanet edilen ailelerinin her zaman yanların da olacağız.”

image_print

HABERLER