Eğitimci Yazar Niyazi Karabulut,  Tarih Boyunca Gümüşhane’ye Gelen Seyyahları Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Eğitimci Yazar Niyazi Karabulut,  Tarih Boyunca Gümüşhane’ye Gelen Seyyahları Anlattı

Giriş Tarihi: 31 Ocak 2024 - 19:12

Son Güncelleme: 31 Ocak 2024 - 19:12

Eğitimci Yazar Niyazı Karabulut, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi’nin “şehir Buluşmaları” programında tarih boyunca Gümüşhane’yi ziyaret eden seyyahları anlattı.

Gümüşhane Belediyesi  H.Nihal Atsız Kültür Evi’nde düzenlene programın moderatörlüğünü yapan Gümüşhane İl Defterdarı Vedat Akıllı programla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Araştırmaları ile Gümüşhane’nin yakından tanıdığı Eğitimci Yazar Niyazi Karabulut’un uzun yıllar süren bir araştırması olan “Seyahatnamelerde Gümüşhane “ çalışmasını bugün dinleyeceğiz. Gümüşhane’nin ne kadar önemli bir yer olduğu seyyahların  ilgisinden de zaten belli oluyor. Ben, bu programa katkı sunan değerli  araştırmacı Sayın Karabulut’a ve programa iştirak eden kültür sohbetleri aşıklarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir saati aşkın sunusu ile tarihten günümüze Gümüşhane’yi ziyaret eden seyyahları anlatan Niyazi Karabulut şunları belirtti: “100’ü aşkın seyyahın Gümüşhane hatıralarını  500 sayfalık kitapta topladık. İnşallah kısa süre sonra basılacak bu önemli eserin Gümüşhane ve ülkemizin kültür envanterine önemli zenginlik katacağına inanıyorum.”

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi’nin  geleneksel  hale getirdiği “Şehir Buluşmaları” programına Gümüşhane İl Defterdarı Vedat Akıllı, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan ve cemiyet üyeleri, Kızılay Gümüşhane Şube Başkanı Ömer Nasuhi Akıncı, Memur-Sen İl Temsilcisi Ergin Aslan, Gazeteci Hüseyin Özgün,  Tarihçi Eğitimci Hüseyin Türkfiliz, Eğitimci Yazar Hasan Pir, Siyaset Tarihçisi Burak Pir ve çok sayıda dinleyici katıldı.

image_print

HABERLER