Ekonomi Toplantısında Gümüşhane İçin “Kral Çıplak” Denildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ekonomi Toplantısında Gümüşhane İçin “Kral Çıplak” Denildi

Giriş Tarihi: 19 Aralık 2023 - 19:14

Son Güncelleme: 19 Aralık 2023 - 19:17

Bugün Gümüşhane’de önemli iki toplantı yapıldı.

Vali  Alper Tanrısever başkanlığında, oda başkanları, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, sektör temsilcileri ve esnaflarımızın katılımıyla “İl Ekonomi Toplantısı” ve “Sanayi Teknoloji İş Birliği Toplantısı” yapıldı.

Gümüşhane Valiliği Toplantısı salonunda yapılan iki ayrı toplantıda Gümüşhane’nin ekonomisi ve sanayi durumu analiz edildi.

Katılımcılardan Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi  ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Gümüşhane İli Akademik Danışmanı Prof.Dr.Hasan Ayaydın’ın yaptığı sunum bilimsel olarak Gümüşhane’nin ekonomik durum gerçeklerini ortaya koyarken Prof.Dr. Ayaydın adeta Gümüşhane için “Kral Çıplak” dedi.

Prof. Dr. Ayaydın  84 sayfalık, “Gümüşhane İlinin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Düzeyine İlişkin Tespitler ve Öneriler” başlıklı sunumunda Gümüşhane’nin sosyo ekonomik durumunu bilimsel olarak ortaya koydu.

Prof. Ayaydın’ın sunumunda yer alan bazı bilgiler şöyledir:

(SEGE 2017) verilerine göre Gümüşhane’nin  81 il içindeki gelişmişlik sıralaması:

Genel Sıralamada: 64, Demografi: 21, İstihdam: 55, Eğitim:59, Sağlık:64, Rekabetçi ve Yenilikçi kapasite: 53, Mali: 5, Erişebilirlik:78, Yaşam Kalitesi: 70

2015-2023 Yılları TR-90 Bölgesi Teşvik Belgesi Bilgilerinde Gümüşhane’nin durumu:

Artvin 96, Giresun 24, Gümüşhane 69, Ordu 32, Rize 138, Trabzon 275

Prof.Dr. Hasan Ayaydın, sunumunun sonunda ise kısa, öz ve anlaşılır bir şekilde Gümüşhane’nin sosyo ekonomik kalkınması için gerekli önerileri de sıralayarak sunumunu sonlandırdı.

Toplantıya katılanlar tarafından büyük alkış alan sunu sonrasında bir değerlendirme yapan Vali Tanrısever, Prof.Dr. Hasan Ayaydın’a teşekkür ettikten sonra, “Durum bu. Bizim bu durum karşısında bir an bile durmadan  gece gündüz çalışmamız gerekir. Durmak, uyumak yok…” dedi.

İKİ YILDIR ÇALIŞMAYAN MAKİNA GERÇEĞİ

Gümüşhane’deki üretim atölyeli okulların birinde eğitim ve üretimde kullanılan makinalardan birinin iki yıl önce aynı makinada bir öğrencinin bir kaza geçirmesi sonrasında bir daha çalıştırılmadığının toplantıda anlatılması ise Vali Tanrısever ve toplantıya katılanların şaşkınlığına sebep oldu.

image_print

HABERLER