EMEK DOLU 5 YILDAN DEĞİŞİM ZAMANINA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

EMEK DOLU 5 YILDAN DEĞİŞİM ZAMANINA

Giriş Tarihi: 20 Kasım 2019 - 15:06

Son Güncelleme: 20 Kasım 2019 - 15:10

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ BEKİR BULUT YAZDIGÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 20.11.2019

Bugün 20 Kasım 2019, Gümüşhane Olay Gazetesi’nin yayın hayatına başladığı 5’inci yıl.

20 Kasım 2014’te büyük bir heyecan ile Gümüşhane’deki ilk ve tek renkli gazete olarak yayın hayatına başladığımız Gümüşhane Olay Gazetesi, yayın hayatında 5’inci yılını geride bırakıyor. Büyük emekler verdiğimiz 5 yıllık süreçten bahsetmek istiyorum.

Büyük bir heyecan, büyük bir umut ile yayın hayatına başladığımız Gümüşhane Olay Gazetesi Gümüşhane’nin en etkili gazetelerinden biri olmayı başardı. Bir sancı, şehirde bir gerekliliğin oluşması ile doğan Gümüşhane Olay Gazetesi, kendisini sürekli yenilemiş ve dinamik kadrosuyla olaylara farklı bir bakış açısı getirmiştir. 2013 yılında KOSGEB desteği ile kurulan 29 Ajans Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri, kuruluşunun ilk 1 yılında reklam ve danışmanlık hizmetleri çalışmaları sürdürdü bunun yanında da 29webtv internet televizyonu ile medya hayatına başladı. Aradan geçen 1 yıllık süreçte yazılı basına geçme gerekliliğini hissedilerek 20 Kasım 2014 tarihinde Gümüşhane Olay Gazetesi yayın hayatına başlamasında bir adım atıldı. Renkli, dolu dolu içeriği ve dinamik kadrosu ile başladığımız yayın hayatımızı son yıllarda yaşanan ekonomik şartlar nedeniyle tek renk olarak devam ettirdik. 2 Eylül 2019 tarihi itibari ile siyah beyaz olarak yayın hayatımıza devam ettiğimiz Gümüşhane Olay Gazetesi bugün itibari ile 5’inci yaşını doldurdu.  İyi bir ekip çalışmasıyla koskoca 5 yılı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum.

Ve artık geleceğe yönelik yeni şeyler söylemek gerekir. Yeni fikirler ortaya atıp bu fikirleri uygulamak gerektiğine inanıyorum. Çağın şartlarına uyum sağlayan gazeteleri inşa etmemiz gerekir. Gümüşhane Olay Gazetesi olarak kurulduğumuz günden bugüne şehirde birçok muhabirin yetişmesinde emek harcadık. Birçok muhabirin mesleğe ilk adımı attığı bir kuruluş olduk ve yetişen meslektaşlarımızın meslekte ilerlemesine katkı sağladık.  Tüm bunların yanında çağın gereklerini de yerine getirmeye çalıştık. Artık daha ileri bir seviyede çağın şartlarına uygun olarak sosyal medya ve internet haberciliğini de gazetelere entegre etmeli ve bu yönde çalışmaları yapmalıyız. Daha fazla yorum, daha fazla fikrin konuşulduğu, daha fazla araştırmaya dayalı ve bilginin en doğru şekliyle okuyucuya sunulduğu gazeteler olmalı ve bunların yanında şehrin kültürel, sosyal, tarihi ve toplumsal değerlerini de koruma noktasında özen göstererek hareket etmeliyiz. Şehrin de bu noktada yerel gazetelere sahip çıkması, görüşü ne olursa olsun gazeteleri desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Gazeteler şehirlerin tarihine ışık tutan, şehirlerin yaşayan hafızalarıdır. Dijital çağda gazetelerin basılı halde okuyucunun önüne ulaşmasında büyük bir emek ve ekip çalışması bulunmaktadır. Bu emek ve çalışmalar ile birlikte yerel gazetelerin doğru bilgiyi ulaştırmadaki gayreti yadsınamaz. Bu noktada şehirde yaşayan bir birey olarak şehrimizin değerleri ve yaşayan hafızaları olan gazetelerimizi desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Okurlar ne kadar gazeteleri desteklerse gazeteler de o denli kendisini yenileyecek ve işini daha çok severek yapıp, okurlara daha güzel bir gazete sunma gayreti içinde olacağına inanıyorum.

Gazetemiz için de artık değişim ve yenilenme dönemine adım atıyoruz. Bu değişim ve yenilenmenin temel nedeni ise geçen 5 yıllık süreçte yaşadığımız gelişmelerdir. Bu gelişmeler değişimi bizler için kaçınılmaz kılmaktadır. Yaşanan onca gelişme ve olumsuzluklar çerçevesinde hayatımda da yeni bir sayfa açmaya karar verdim. Aldığım kararla birlikte gazetede bir değişim süreci başladı. Bu değişim kararı sonucunda gazetemizin yayın hayatını sürdürmek isteyen farklı isimlerle çeşitli görüşmeler yaptık. Zaman içerisinde yaşanan gelişmeleri değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğim. Gümüşhane’ye Gümüşhane Olay Gazetesi’ni kazandırmanın ve geçen 5 yıllık süreçte 1537 sayı çıkararak şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Önümüzdeki dönemlerde farklı isimler gazetemizde yer alacak olsa da Gümüşhane Olay Gazetesi’nin bu şehrin bir değeri olarak kalmasını umut ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar 5’inci kuruluş yıl dönümümüzü kutluyor, gazetemizin kuruluşundan bugüne emeği geçen ekip arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm okurlarımıza ve meslektaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum. 

image_print

HABERLER