ENGELLİLERE DE HİZMET VEREN “AİLE, SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜK BİNASI” GÜMÜŞHANE’YE YAKIŞMIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ENGELLİLERE DE HİZMET VEREN “AİLE, SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜK BİNASI” GÜMÜŞHANE’YE YAKIŞMIYOR

Giriş Tarihi: 03 Aralık 2018 - 8:12

Son Güncelleme: 03 Aralık 2018 - 8:16

*Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.

*Bina yeni ama, erişilebirliği ve ulaşılabilirliği çağ dışı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şöyle diyor: “…Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mesajını bir emir kabul ederek engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hizmet almakta zorlandıkları bir konuyu gündeme getiriyoruz.

Sayın Valimiz başta olmak üzere  il yöneticilerimizin  de bu 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle konuya gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyor ve bekliyoruz.

RİSKLER NEDENİYLE “GÜMÜŞHANE AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ”  BAŞKA BİR BİNAYA TAŞINMALIDIR

Bilindiği gibi; 20.07.2013  tarih ve  28713 Sayılı Resmi Gazete yayımlanan  “erişilebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği” gereğince  her türlü yapılar ve açık alanlar ile araçların engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm hizmet alanların  rahatça erişebilecekleri standartlarda yapılmasının izleme ve denetlenmesi  yetki ve sorumluluğu  “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” na verilmiştir.

İllerde ise bu görevi  “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri”  yürütmektedir.

Gümüşhane’de “erişilebilirlik” açısından yapıların denetlemesini yapmakla görevli müdürlük olan, yeni adıyla “Gümüşhane Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü”nün Özcan Mahallesi’ndeki kendi binası, asıl bu konuda “ULAŞILMAZLIK VE ERİŞİLMEZLİK” SOS’u veriyor.

Gümüşhane’de “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Hizmet binası”na gitmek isteyen engelli, yaşlı veya diğer vatandaşlar çok dik ve riskli olan yoldan zor şartlarda binaya ulaşabiliyorlar.

Yolun eğimi Karayolları teşkilatının belirlediği standartlardan çok daha dik.

Özellikle kış aylarında, yağmurlu, soğuk, karlı gün ve gecelerde araçların don riskinden dolayı “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü”ne ulaşmalarında çok büyük tehlikeler yaşanıyor.

İlgili müdürlük binasına yaya olarak gidiş ise daha da riskli. Risk grubundaki vatandaşların yürüyerek o rampaları tırmanıp çıkması çok zor.

ÇÖZÜM İÇİN İMKÂN VAR

Engelli, yaşlı, gazi, şehit yakını, bakım  hastası yakınları v.b.  vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hizmet almaları için Gümüşhane Devlet Hastanesi yanında bulunan ve Gümüşhane Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün kendi kurumsal binası olan ve halen boş olan eski Yetiştirme Yurdu binasına  “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü”nün taşınması en mümkün olan bir alternatiftir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın  mesajında ifade ettiği duyarlılığın Gümüşhane’de de karşılığını en iyi şekilde bulacağına inanıyoruz.

 

 

 

image_print

HABERLER