ERDOĞAN, AK PARTİ İL TEŞKİLATLARININ NASIL OLUŞTURULACAĞINI AÇIKLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ERDOĞAN, AK PARTİ İL TEŞKİLATLARININ NASIL OLUŞTURULACAĞINI AÇIKLADI

Giriş Tarihi: 05 Kasım 2020 - 21:57

Son Güncelleme: 05 Kasım 2020 - 21:58

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde 5 Kasım 2020 Perşembe günü düzenlenen  Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan; İzmir depreminin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini anımsattı. Depremde 114 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1035 kişinin yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılardan 999’unun taburcu olduğunu, 36 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, tedavisi sürenlere de acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem anından itibaren arama, kurtarma, enkaz kaldırma, hasar tespiti, sağlık hizmetleri ile barınma ve gıda destekleri başta olmak üzere depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü AK Parti teşkilatlarına ve il kongrelerine ayırarak şunları söyledi:

AK Parti’nin hiçbir il başkanı, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili velhasıl hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz.

“Her kesimden insanımızın evine, iş yerine, hayatını geçirdiği yerlere her gün bizzat gitmeliyiz. Buralarda onlarla muhabbet etmeli, dertlerini, sıkıntılarını dinlemeli, mümkünse bunlara çözüm üretmeli, değilse insanımızın gönlünü almalı kendi yaptıklarımızı onlara anlatmalıyız. Telefonumuz 24 saat açık olmalı ve o anda cevap veremediğimiz her çağrıya muhakkak geri dönüş yapmalıyız. Milletle arasına duvar ören, kendini ulaşılamaz bir yere konumlandırmış, hele hele insanları küçümseyen bir AK Parti yöneticisi varsa bulunduğu yerde, özellikle söylüyorum, fuzuli şagil, yani haksız işgalci demektir. AK Parti’nin hiçbir il başkanı, ilçe başkanı, yöneticisi, belediye başkanı, milletvekili velhasıl hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz.” 

İl teşkilatları oluşum kriterleri

“Bütün derdimiz teşkilatlarımızda sen-ben olayını bir kenara koyalım. Kanaat önderi olan arkadaşlarımızı özellikle tercih ederek, bu il teşkilatlarımızı oluşturalım. Burada bir davanın erleriysek, davanın erleri olarak olaya yaklaşalım, bakışımız da böyle olsun ve gönül sofrasını böyle kuralım. İnanıyorum ki bu hassasiyet içerisindesiniz. Gerek başkan arkadaşlarımızı gerek il yönetiminde görev alacak arkadaşlarımızı bu hassasiyet içerisinde hesabi değil, hasbi olarak seçecek ve il teşkilatlarımızı böyle oluşturacağız. Tabi yüzde 30 hanım kardeşlerimizden yönetimlere almanız, yüzde 30 genç arkadaşlarımızdan yönetimlere almanız bunun dışında da ana kademeden seçmeniz isabetli olacaktır. Çünkü dinamik, sevilen, sayılan, vaktini bu işe ayıracak bu tür kadroları oluşturarak inşallah yolumuza devam edelim.”

KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZİ – 5.11.2020

image_print

HABERLER