ERDOĞAN – BAHÇELİ BİRLİKTELİĞİ VE 2019 YILI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ERDOĞAN – BAHÇELİ BİRLİKTELİĞİ VE 2019 YILI

Giriş Tarihi: 29 Aralık 2019 - 10:21

Son Güncelleme: 29 Aralık 2019 - 10:21

2019 yılını tamamladık. Hayırlısı ile üç gün sonra 2020’ye merhaba diyeceğiz.

2020 yılının hayırlı, huzurlu, bereketli bir yıl olmasını Allah (C.C.) dan niyaz ediyoruz.

Allah, insana geçmişle – geleceği bir arada düşünebilme kabiliyeti verdiği için  -her ne kadar yeni bir yıla girecek olsak da-  eski yıl ve yılların yaşanmışlıkları, hatıraları, birikimleri hep aklımızda olacak, bu hatıralarla bazen hüzünlenip, bazen ağlayacağız, bazen mutlu olup, bazen de pişmanlıklar duyacağız.

Milletlerin hayatları da insanların hayatları gibidir. Tarih hafızası da milletlerin geçmişlerini not eder, kayda alır.

İnsanlar da milletler de eski yaşanmış tecrübelerden ders aldıkları sürece yeni yıllar onlar için daha sıkıntısız olur. Ama önemli olan bu ders ve tecrübeyi alabilmektir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif:

Tarih’i “tekerrür” diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Sözleri ile geçmişten ders almanın ne kadar önemli olduğunu anlatır.

Yüzyıllık Cumhuriyet Türkiyesi’nde 2000’lı yıllara kadar “geçmişten ders alma” sırlı sözcüğünün gereği çok da yerine getirilmediği için istenilen seviyede bir gelişme sağlayamadık.

SAYIN ERDOĞAN’LA “BÜYÜ” BOZULDU

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl önce 2001 yılında AK Parti’yi kurması ve akabinde başbakan ve cumhurbaşkanı olma süreçleri ile ülkemizin makus talihindeki sanal veya gerçek prangaların sır ve büyüleri de bir bir bozulmaya başladı.

NE KADAR ÇOK DÜŞMANIMIZ VARMIŞ MEĞER

Osmanlı’nın mirası Cumhuriyet Türkiyesi’nin ne kadar çok düşmanı olduğunu da maalesef son yıllarda görmeye başladık. Düşman devletler ve güçler karşısında en büyük zenginliğimizin de  “Birlik ve Beraberlik” olduğunu gördük.

MİLLETİN BEKLENTİSİNE CEVAP VEREN İKİ LİDER

Ayrı partiler olmalarına rağmen, vatan, millet ve devlet menfaati için Sayın Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin birbirlerine “birlik ve beraberlik” desteği vermeleri takdire şayan çok önemli tarihi bir karardır.

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin AK Parti lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesi sadece günümüzün değil Türk tarihinin de en önemli olaylarından biridir.

Kişisel ve partisel menfaatleri bir kenara bırakıp “Devlet-i ebet müddet” diyerek Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a destek veren Sayın Bahçeli’nin bu feraseti, basireti, cesareti ve fedakârlığı unutulabilir mi? Bu önemli duruşundan dolayı Sayın Bahçeli, vicdan sahibi insanlar tarafından her zaman hayırla yâd edilecektir.

Özellikle 2016 FETÖ girişimi sonrası oluşan Bahçeli – Erdoğan birlikteliği, hasret kaldığımız dinî ve millî birlik ve dayanışma hasletimizin yeniden canlanmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur.

BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’NİN “BİRLİKTELİK” TESBİTLERİNE UYAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ VERDİLER

Bediüzzaman Hazretleri’nin şu ikazı çok önemlidir: Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslâmdır”

Bu bağlamda Sayın Bahçeli ile Sayın Erdoğan arasındaki birliktelik ve dayanışma çok önemli bir ittihat-ı İslam örneğidir.

Diğer taraftan; Bediüzzaman Hazretleri ülkemizde 1950’li yıllarda çok partili hayata geçiş sürecinin ilk dönemlerinde milliyetçi çizginin partisi olan Millet Partisi ile Demokrat Parti’nin dayanışma içinde olması gerektiğini belirtmişti. Bediüzzaman’ın bu dayanışma düşüncesinin; ülkemizin en kritik bir zaman diliminde 15 Temmuz 2016 FETÖ ayaklanması sonrasında bilfiil, 20 Şubat 2018 tarihinde ise imza altına alınan Cumhur İttifakı protokolü ile Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında gerçekleşmiş olması ülkemizin geleceği açısından son dönemlerdeki en önemli kazanımlardan biri olmuştur. Bugün ülkemizin dünya siyasetinde geldiği noktada bu birlikteliğin rolü çok büyüktür.

MİLLÎ DAYANIŞMA LİDERLERİ ERDOĞAN VE BAHÇELİ’Yİ KUTLUYORUZ

2019 yılında da PKK’sından FETÖ’süne terör örgütlerini ve onların arkalarındaki zalim devletlerin oyunlarını bir bir bozarak ortaya çıkaran ve engelleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin bu gurur verici tablosunda emeği geçen başta Sayın Erdoğan ve onu destekleyip yalnız bırakmayan Sayın Bahçeli 2019 yılına damga vuran kahramanlardır. Olağanüstü bir vatanseverlik örneği sergileyen bu iki liderimizi milletimiz adına kutluyoruz.

Milletimizin bekası için takdire şayan bir haslet olan Sayın Bahçeli’nin ve arkadaşlarının Sayın Erdoğan’a destek noktasındaki ferasetli ve hamiyetli davranışlarının ve  asîl duruşlarının süreklilik arz ederek devam etmesi ise milletimizin çok önemli bir beklentisidir.

Güzel günler ve güzel yıllar dileğiyle.

image_print

HABERLER