ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE-TRABZON DEMİRYOLU PROJEMİZ DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE-TRABZON DEMİRYOLU PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2019 - 19:11

Son Güncelleme: 14 Şubat 2019 - 19:28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan planladığımız ve proje çalışmalarını yürüttüğümüz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projemiz devam ediyor. İnşallah onu da yapım programına alıp bu ulaşım altyapısıyla Gümüşhanemizi buluşturacağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 14 Şubat 2019 Perşembe günü Gümüşhane’yi ziyaret etti.

İlk olarak Torul ilçesini ziyaret eden Bakan Turhan’ı burada Vali Kamuran Taşbilek, Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakam Vekili Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, MHP Torul Belediye Başkan Adayı Evren Evrim Özdemir ve diğer yetkililer karşıladılar.

Hükümet Konağı önündeki karşılama töreninin ardından esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Turhan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’nu makamında ziyaret ederek ve Belediye’ye girişi sırasında kendisini bekleyen vatandaşlara yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Torul Kalesi Cam Seyir Terası Ziyareti

Tarihi Torul Kalesi’nde bulunan cam seyir terasına da çıkarak bir süre ilçeyi izleyen Mehmet Cahit Turhan, kemençe eşliğinde horon oynamayı da ihmal etmedi.

Torul temaslarının ardından Gümüşhane il merkezine gelen Bakan Turhan, ilk olarak Vali Kamuran Taşbilek’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Turhan, Gümüşhane Belediyesini de ziyaret ederek Belediye Başkanı Ercan Çimen’le görüştü.

Gümüşhane nüfus bakımından küçük bir il ama değerleri bakımından büyük zenginliği var.

Başkan Çimen’den yapılan çalışmalar ve yeni projeleri hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan şunları söyledi: “Tabi güzellikleriyle, ormanlarıyla, ırmaklarıyla, tarihi değerleriyle, turistik yerleriyle, yaylalarıyla meşhur olan Gümüşhane ilimiz aynı zamanda ülkemizin transit karayollarının da üzerinde bulunduğu bir kavşak noktası. Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e hizmetleri için teşekkür ediyorum. Gümüşhane nüfus bakımından küçük bir il ama değerleri bakımından büyük zenginliği var. Madenleri, kaynakları, tarihi ve turistik değerleri var. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Gümüşhanemizin ulaştırma altyapısını en iyi şekilde, en son teknolojik imkânları kullanarak yüksek standartlı yollarla donattık. Gümüşhane merkezli bu yollar önemli ölçüde tamamlandı. Trabzon bağlantısında yapımı devam eden yeni Zigana tüneli, Erzurum hattında yapımı devam eden Vauk ve Kop tünelleri, Erzincan hattında yapımı devam eden Pekün tüneli de tamamlandığında Gümüşhane’nin ulaşımı, Gümüşhane’deki yaşam kalitesi ve Gümüşhane’deki ticari ve ekonomik fırsatlar daha da artacaktır” dedi.

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projemiz devam ediyor.

Gümüşhane’nin tabi kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için daha iyi fırsatlar yakalayacağını belirten Bakan Turhan: “Bunun devamında planladığımız ve proje çalışmalarını yürüttüğümüz Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projemiz devam ediyor. İnşallah onu da yapım programına alıp bu ulaşım altyapısıyla Gümüşhanemizi buluşturacağız. Gümüşhane sadece ulaşım altyapısıyla değil diğer sektörlerdeki gerek sanayi gerek turizm gerek eğitim ve sağlık alanındaki hizmetleriyle Gümüşhane’deki ihtiyaçları karşılayacak şekilde bu yatırımları da yaptı ve hizmete aldı. Gümüşhane’de yaşayan hemşehrilerimiz her türlü sağlık, eğitim, ticari, turizm ihtiyaçlarını buradan aldığı gibi bu tür hizmetlerden komşu illerden, ilçelerden gelen insanlarımız da faydalanıyor. Her şey insanımız için. Tabi ve doğal şartlar ne kadar ağır ve zor olursa olsun bu iş zorluklardan yılma değil aşkla, şevkle bu zorlukları aşma anlayışı içerisinde hayata geçmiş olan hizmetlerdir. Bunu bize Cumhurbaşkanımız böyle anlatmıştır. Zaman zaman bu bölgede yapılan yatırımların maliyeti bütçemizde önemli yer tutmuştur. Zaman zaman kesintiye uğradığında biz ilgili mercilerden ödenek temini konusunda talepte bulunduğumuzda bu konuda her türlü desteği almışızdır. Bu yıl içerisinde bu bölgede yapılan çalışmalarda yapılan tüm imalatların parası ödenmiş, yapılacakların da ödenecektir” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacağız.

2018 ikinci yarısında ülkemiz ekonomisine bir saldırı yapıldığına değinen Bakan Turhan: “Finans sektörüne yönelik bir saldırı oldu. Bu saldırı sonucu yatırımlarda bazı işlerimizde durgunluk yaşadık. Biz bu saldırıyı maliye yönetimimizin zamanında müdahalesiyle çok kısa bir süre içerisinde savdık. Saldırı yapanlar ağır bir maliyet üstlenmek zorunda kaldılar. Bu süre içerisinde bazı işlerimizde gecikme, öteleme olmuş olabilir. Bunların hepsinin üstesinden gelir, altından kalkarız. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu tür ülkemiz ekonomisine, ülkemiz sosyal yapısına, insanlarımızın aklının fikrinin değiştirilmesi için yapılan bu tür hareketlere biz engel olacağız, biz bunun karşısında duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacağız. Hizmetlerinizin daim olmasını diliyorum. Gümüşhaneli hemşerilerimizin daha huzurlu daha mutlu yaşayabileceği bir şehircilik hizmetini inşallah yeni dönemde sizlerden bekliyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER