ERZİNCAN – GÜMÜŞHANE - TRABZON DEMİRYOLU’NUN SON PROJESİ İHALE OLACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ERZİNCAN – GÜMÜŞHANE – TRABZON DEMİRYOLU’NUN SON PROJESİ İHALE OLACAK

Giriş Tarihi: 26 Ocak 2018 - 16:38

Son Güncelleme: 26 Ocak 2018 - 16:38

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN 26.01.2018 TARİHLİ HABERİ

Başbakan, Trabzon- Gümüşhane- Erzincan Demiryolu Müjdesini Memleketinden Açıklayacak. Bu Müjdeyi Bekliyoruz

TRABZON- GÜMÜŞHANE- ERZİNCAN DEMİRYOLU PROJESİ’NİN ŞUBAT AYINDA İHALESİNİN YAPILACAĞI ÖĞRENİLDİ

Bölge illerinin en önemli mega projelerinden biri olan Trabzon- Gümüşhane- Erzincan Demiryolu Projesi yapım ihalesinin 2018 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği daha önce AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu tarafından açıklanmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2018 yatırım programında Etüd-Proje Yapımı olarak yer alan projenin ihalesinin Şubat ayında yapılacağı öğrenildi. İhale tarihinin netleştiği ancak tarihin Başbakan Binali Yıldırım’ın Şubat ayında Erzincan’a yapacağı ziyarette açıklayacağı öğrenildi.
MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Öte yandan; Trabzon- Gümüşhane- Erzincan Demiryolu Projesi’yle ilgili Gümüşhane’de de platform kurulması girişimleri Trabzon’da memnuniyetle karşılandı. Bu gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül heyecanla ihale tarihini beklediklerini söyledi.

GÜMÜŞHANE GÜÇ VERECEK

Konuya ilişkin Gümüşhane’de platform kurulması yönündeki girişimleri de desteklediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını kaydeden Bülbül, “Projenin yapımı noktasında diğer illerin de bu tür platformlarla ya da diğer türlü oluşumlarla projeye destek vermesi hem Trabzon’a hem de projeye ayrı bir güç verecektir” dedi.

HASAN PİR, PLATFORM ÖNERİSİNDE BULUNMUŞTU

Gümüşhane’de Kent konseyi başkanı Hasan Pir’in Gümüşhane belediyesine sunduğu öneride; bir an önce Demiryolu platformu kurulması ve bu platformun Demiryollu ile ilgili toplantılara katılması gerektiğinin altını çizilmişti.

(Kaynak: Gümüşkoza gazetesi)

HABERİN AKTİF LİNKİ:

http://www.gumuskoza.com.tr/demiryolu-subatta-ihale-olacak.html

image_print