Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğine Başvurular Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğine Başvurular Başladı

Giriş Tarihi: 24 Haziran 2022 - 21:35

Son Güncelleme: 24 Haziran 2022 - 22:09

TÜBİTAK, her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu gökyüzü gözlem etkinliklerine Diyarbakır’ın ardından Van ve Erzurum ile devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum için başvuruların açıldığını duyurdu. 22-24 Temmuz’da Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olan Erzurum Doğu Anadolu Gözlem Evi’nde (DAG) gerçekleştirilecek etkinliğe http://gozlem.tug.tubitak.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecek.

Konya’da 9. Bilim Festivali BilimFest’in açılışını yapan Bakan Varank, “Erzurum’da düzenleyeceğimiz gökyüzü gözlem etkinliğimize, gözü yükseklerdeki tüm uzay sevdalılarını, yaş farkı gözetmeksizin davet ediyoruz.” dedi. Varank, bilim festivalleri gibi gözlem etkinliklerinin de Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun önemli bir yansıması olduğuna işaret ederek yoğun talep nedeniyle katılımcıları kura ile belirleyeceklerinin altını çizdi.

22-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının himayelerinde Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve DAG desteğiyle TÜBİTAK koordinasyonunda düzenleniyor. Katılımcılar, Konaklı Kayak Tesislerinde kurulacak çadır kampı, gözlem ve etkinlik alanında gökyüzünü izleyecek. Gündüz saatlerinde ise 3 bin 170 rakımlı tepede bulunan Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) de ziyaret edilebilecek.

Etkinliğe başvurular 23 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

image_print

HABERLER