Eski Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi”nde  Konuştu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Eski Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi”nde  Konuştu

Giriş Tarihi: 02 Ocak 2024 - 12:03

Son Güncelleme: 02 Ocak 2024 - 12:03

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Mekke’nin Fethi programları, bu yıl Mekke’nin Fethi’nin 1393. yıl dönümü olması ve son zamanlarda Kudüs ile ilgili yaşanılan gelişmeler nedeni ile “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı olarak gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda TRT Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel okuma yarışması birincisi Hafız Muhammet Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığı program şehitlerimiz, Filistin ve Mekke’nin Fethi’ni anlatan sinevizyon gösterileriyle devam etti. 

Programda konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, dünya üzerindeki güncel durumlara işaret ederek hangi ırk ve renkten olursa olsun bütün mazlumların yanında ve her türlü zulmün karşısında olmaları gerektiğini belirtti. Bu zulümlerin bir sebebinin de Müslümanlardaki zafiyet olduğuna işaret eden Ustakurt, her bir Müslümanın elinden geleni doğru tespit edip yapması gerektiğini vurguladı. Ustakurt, AGD tarafından Gümüşhane’de yapılan faaliyetlerden de bahsederek katılımcılara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Gümüşhane’nin eski müftülerinden Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İslam âleminin Gazze ve Filistin konusundaki tepkisizliğine değindi. 

İslâm ülkelerinin sadece sözde tepki gösterdiğinden ve bu tepkilerin bile zamanla azaldığının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Şık, “İslam inancına göre bir Müslümanın bir kötülüğü önce eliyle, sonra diliyle önlemeye çalışması gerekir. Eğer bunlar olmuyorsa bu kötülük karşısında kalbiyle buğz etmesi ölçüsünü esas alıyoruz. Ancak elimizle önleyebileceğimiz zulümleri engellemediğimiz için sözümüz de tesirini kaybetti. İnancımız, ibadetimiz ve yaşantımızla yeniden Müslüman olmamız gerekiyor. Filistin, Ortadoğu ve İslam dünyasındaki sorunların temelinde tefrika var. Ümmet kavramı büyük yara aldığı için İslam coğrafyası parça parça oldu. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Genç nesiller, inanç ve ibadet sahibi olarak Kudüs aşkı ve sevgisiyle kendilerini yetiştirmeli” dedi.

Kudüs’le ilgili şiirin de okunduğu program sonunda Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl ülke genelinde “Efendimizin İzinde” düsturuyla düzenlenen “Siyer-i Nebi” yarışmasının Gümüşhane ili genelinde ödül kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Gümüşhane birincisi ve Türkiye dördüncüsü Kelkit Abdülhamid Han Anadolu İmam Hatip Lisesinden Melisa Nur Yıldırım, Gümüşhane ikincisi ve Türkiye beşincisi Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinden Hayrünnisa Dündar, Gümüşhane üçüncüsü Kelkit Abdülhamid Han Anadolu İmam Hatip Lisesinden Esila Nur Yıldırım oldu.

image_print

HABERLER