Esnaf, Kredi Almak İçin Kefil Bulamıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Esnaf, Kredi Almak İçin Kefil Bulamıyor

Giriş Tarihi: 09 Şubat 2022 - 15:13

Son Güncelleme: 09 Şubat 2022 - 15:13

Gümüşhane Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği ve Gümüşhane Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Eyüp Demirel bir açıklama yaparak esnafların devlet tarafından verilen kredileri alırken kefil bulmakta zorluk çektiğini belirterek kefil konusunun ilgili bakanlıklarca halledilmesini istedi.

Başkan Demirel’in konu ile ilgili açıklaması şöyledir:

“Anadolu’da üretim yapmak kendini geliştirmek büyük şehirlere göre daha zor. Teknolojik gelişmeleri takip etmek bir yana mevcut durumu devam ettirmek bir hayli zorlaştı. Esnaf krediye ulaşamamaktadır. Anadolu’da kredi kullanamadığı için dükkanlarını kapatan işletmelerimiz olduğunu yıl sonu noter tasdik parasını bulamadığı için kepenk kapatan dükkanlara şahit olduk. Durum giderek ağırlaşmaktadır.

Tezgâhını büyütmek değil devam ettirmek için esnafa sermayesi yetmiyor. Eskiden esnaflardan kefil aranırken şimdi kabul edilmiyor. Memurlar arasından kefil bulmak ise kredi bulmaktan daha zor. Dar gelirli esnafa kolay kredi almasında kolaylık ve çare üretiniz. Sayın Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 15 günde 1 gerçekleşen kabine toplantısında bu konuyu ele almasını istiyoruz. Bakanlar kurulu kabine toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Dr.Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Mustafa Muş’un konuyu kabinede dile getirmesini bekliyoruz.”

image_print

HABERLER