Evlerimize Yeni Baskı Kur’an-ı Kerim Almanın Tam Zamanı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Evlerimize Yeni Baskı Kur’an-ı Kerim Almanın Tam Zamanı

Giriş Tarihi: 10 Mart 2024 - 9:34

Son Güncelleme: 10 Mart 2024 - 9:34

Hasan Pir

Yârin Ramazan ayının birinci günü.

Bu akşam nasip olursa ilk teravih namazımızı kılacağız, yine bu gece ilk sahurumuza kalkacağız.

İslam’ın beş şartından biri olan farz oruç Ramazan ayında tutuluyor.

Allah (c.c.) tutacağımız oruçlarımızı kabul etsin.

***

Ramazan ayı Kur’an ayıdır.

Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayında Kadir gecesi indirilmeye başlandı.

Ramazan ayında yapacağımız önemli bir ibadet de sıklıkla Kur’an okumak olmalıdır. Eğer imkânımız varsa Ramazan ayı içinde Camilerde okunan “mukabeleleri” takip etmeliyiz. Ya da evlerimizde günde bir cüz okumak suretiyle bir ay içinde bir hatim etmiş olmalıyız.

Eğer hatim etme imkânımız yoksa mutlaka her gün en az iki üç sayfa Kur’an okumak evimizi güzelleştirir. Ayrıca; Yasin-i Şerif ve çeşitli sureleri okuyup Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) başta olmak üzere maneviyat büyüklerimize, vefat etmiş aile bireylerimize, akrabalarımıza ve dostlarımıza hediye edebiliriz.

***

Ramazan ayında yapacağımız en önemli işlerden biri de evlerimizdeki Kur’an-ı Kerimleri kontrol etmek, eskiyen Kur’anlar varsa bunları kitaplığımızın yüksek bir yerine itina ile yerleştirip, yeni baskı Kur’anlar almak olmalıdır.

İl Müftülüklerinde yeni baskı Kur’an-ı Kerimleri ücreti mukabili almak mümkündür. İstediğimiz boyda Kur’an-ı Kerimleri Müftülük kitabevlerinden alabiliriz. Ayrıca Diyanet Yayınevi’nden ve güvenilir yayınevlerinden de getirtmek mümkündür.

Çocuklarımızın ve aile bireylerimizin her birine onların adına birer Kur’an alıp hediye etmek ve aidiyet sırrı ile çocuklarımızın ve aile bireylerimizin Kur’anlarına sahip çıkıp onu sevmelerini ve okumalarını sağlamak baba ve annelerin en önemli vazifesidir.

Allah (c.c.) tutacağımız oruçlarımızı ve yapacağımız ibadetlerimizi kabul etsin.

Yarın başlayacak olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, hayırlı günler diliyorum.

image_print

HABERLER