EZANA SAHİP ÇIKMAYAN BU ÜLKEYE DE SAHİP ÇIKMAZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

EZANA SAHİP ÇIKMAYAN BU ÜLKEYE DE SAHİP ÇIKMAZ

Giriş Tarihi: 10 Mart 2019 - 21:36

Son Güncelleme: 10 Mart 2019 - 21:36

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında 10 Mart 2019 Pazar günü Mersin mitingine katıldı. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Erdoğan; uzun konuşmasının bir bölümünü ezan ve bayrağa sahip çıkma konusuna ayırdı ve şöyle dedi: “Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar, Allah korusun, yarın öbür gün düşman kapımıza dayandığında tıpkı 15 Temmuz’da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Ezana sahip çıkmayanlar bu ülkenin ve milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar. Çünkü bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller” değerlendirmesinde bulundu.

Özgürlüğün sembolü Türk Bayrağı’na göz dikenlere karşı kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin de karşısında olmak bizim namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak, ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan, bayrak düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER