FETÖ'NÜN EN ÖNEMLİ SİYASİ AYAĞI KILIÇTAROĞLU'NUN KENDİSİ VE EKİBİDİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

FETÖ'NÜN EN ÖNEMLİ SİYASİ AYAĞI KILIÇTAROĞLU'NUN KENDİSİ VE EKİBİDİR

Giriş Tarihi: 12 Şubat 2020 - 18:25

Son Güncelleme: 12 Şubat 2020 - 18:32

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12 Şubat 2020 Çarşamba günü AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın üzerinde durduğu önemli konulardan birisi FETÖ’nün Türkiye’deki siyasi ayağı konusu idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konudaki konuşmasına “Bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir. “ diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili yaptığı konuşma şöyledir:

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

“Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin ana muhalefet ve onun başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Bu şahıs, son günlerde FETÖ’nün siyasi ayağı diye esip gürlemeye başladı. Madem bu kadar istiyor, bugün burada FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum.”  

Tolstoy’un “Birine çamur atmadan önce düşün ve sakın unutma, önce senin ellerin kirlenecektir.” sözünü hatırlatan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir.” diye konuştu.

“FETÖ VESAYETİNE TESLİM OLMADIK”

Bunu tüm delilleriyle anlatacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“FETÖ denilen yapı, ülkemizde uzunca bir süre hayır, eğitim, dayanışma faaliyeti yürüten bir sivil toplum yapısı görüntüsüyle varlık göstermiştir. Ülkemizdeki tüm siyasi iktidarlar, pek çok benzer yapı gibi FETÖ’nün faaliyetlerini ihtiyatlı ve aynı zamanda müsamahakar bir şekilde takip etmiştir. Hatta diğer yapılara karşı oldukça hoyrat olan CHP iktidarları, darbe yönetimleri ve cunta rejimleri zamanında dahi FETÖ, aynı müsamahayı görmeyi sürdürmüştür. Ne zaman ki bu yapı doğrudan milleti ve devleti hedef almıştır, milli iradeyi devirerek ülkeyi teslim almaya kalkmıştır, işte o vakit durum değişmiştir. Bizim FETÖ ile davamız asla kişisel değildir. Bizim davamız ülkemiz ve milletimizin hakkını, hukukunu, geleceğini koruma davasıdır. Geçmişte irtica ile mücadele bahanesiyle bu ülkenin, milletin değerlerine yönelen saldırılara nasıl karşı çıktıysak, FETÖ tehdidi ortaya çıktıktan sonra da bu yapıya karşı aynı kararlılıkla mücadele ettik. Daha önce CHP güdümlü vesayete eyvallah etmediğimiz gibi ardından gelen FETÖ vesayetine de teslim olmadık. Bu yapıyı suç örgütü olarak ilan eden ve o Milli Güvenlik Kurulu kararının altında imzası olan benim.”

“SENİ ORAYA GETİREN FETÖ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’yü temsil eden kişi ve kuruluşların kendisine, AK Parti hükümetlerine ve partisine karşı başlattığı saldırılara ve sürdürdüğü savaşa herkesin şahit olduğunu dile getirerek “Peki CHP, bu işin neresindedir? Daha eskileri bir kenara bırakıyorum. Sayın Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılması ve yerine Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle birlikte CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Kılıçdaroğlu, kendisini genel başkanlığa taşıyan o kaset kumpasının dahi sorumluluğunu üzerimize yıkmaya çalışarak, FETÖ’nün istediği yolda yürümeye başlamıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun?” dedi. 

“Sayın Baykal’a kurulan kaset kumpasının savcısı FETÖ’den ihraç edildiği halde Kılıçdaroğlu’nun bunun hiç sözünü ettiğini duydunuz mu?” diye soran Erdoğan, tam tersine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ tetikçisi savcının görevden alınmasına şiddetle karşı çıktığını söyledi. 

“CHP, FETÖ’NÜN SAFINDA YER ALDI”

CHP milletvekillerinin, kaset kumpaslarının sorumlusu olarak FETÖ’yü gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Pensilvanya’daki şahsı ilzam ettiği için teessüflerini dile getirdiğini anlatan Erdoğan, geçmişten bugüne hukukun suç isnat etmediği tüm yapıların haklarına saygı duyduklarını belirtti. 

CHP’nin ise FETÖ’nün hukuk tarafından terör örgütü olarak tanımlandığı halde bu yapının safında yer aldığının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bölücü, mezhepçi terör örgütleriyle ve uzantılarıyla kol kola yürüyen CHP, 17-25 Aralık’tan sonra bu kadroya FETÖ’yü de dahil etmiştir. Esasen bu konuda söyleyecek tek sözü olmayan partinin FETÖ’nün siyasi ayağı diye ortaya çıkması, suç mahalline dönen hırsız misali kendi kendini ele vermesidir. FETÖ’nün, MİT Müsteşarımıza sinsi kumpasını özellikle ifade eden 7 Şubat MİT krizi olarak bilinen hadisede CHP’nin ortaya koyduğu tavır, FETÖ’nün siyasi ayağının bir başka örneğidir. Biz, bu kumpasın önüne geçmek için çalışırken dönemin CHP milletvekilleri ‘MİT Müsteşarı yetmez, Başbakan da soruşturmaya dahil edilsin’ diyerek FETÖ tezlerinin borazanlığını yapıyorlardı. Kılıçdaroğlu’nun tavrı da farklı değildi. O da MİT Müsteşarını hedef alan FETÖ kumpasını engellemek için yaptığımız düzenlemeyi desteklemek yerine ‘Kişiye özel düzenleme yapılamaz.’ diyerek FETÖ ağzıyla kamuoyu oluşturmanın peşindeydi.”

Kılıçdaroğlu’nun her sözü, her eyleminin FETÖ medyasında manşet olduğuna işaret eden Erdoğan, CHP liderinin FETÖ ile mücadele konusunda atılan her adımda hükümetin karşısında yer aldığını söyledi. 

FETÖ’nün en önemli insan devşirme ve mali kaynak kapısı olan dershanelerin kapatılması tartışmasının CHP’yi ele veren bir diğer örnek olduğunu vurgulayan Erdoğan, daha önce dershaneleri kapatmayı seçim beyannamesine koyan CHP’nin hükümet aynı amaçla harekete geçtiğinde en büyük dershane destekçisi olduğunu ifade etti. 

“TEK DERTLERİ AK PARTİ’YE VE ŞAHSIMA ZARAR VERMEKTİR”

“Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ’ye diyet borçludur.” diyen Erdoğan, “Tek dertleri AK Parti’ye ve şahsıma zarar vermektir. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur. Bunlarda yalan zaten bol. Biz, kararlılıkla bu işin üzerine giderken, CHP milletvekilleri çıkıp ‘Dershaneler kapatılırsa eğitimde sorunlar büyür.’ diyebilecek kadar zıvanadan çıkabilmişlerdir.” diye konuştu.  

CHP’nin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeyi FETÖ’nün talebine uygun şekilde Anayasa Mahkemesine taşıyarak bu yapıyla aynı safta durduğunu belli ettiğini dile getiren Erdoğan, FETÖ mensupları tarafından hazırlanan dokümanların, Meclis’te CHP milletvekilleri tarafından soru önergesi, konuşma, teklif olarak sürekli gündemde tutulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, FETÖ’nün üzerine gittikçe, Kılıçdaroğlu ‘Biz cemaat dahil bu grupların özgürlük alanını genişletmek istiyoruz.’ diyerek siyaseten nerede durduğunu gösteriyordu. FETÖ’nün siyasi ayağını soranların bakacakları yerler buralardır.” dedi. 

“TEHDİT EDEN BİZZAT KILIÇDAROĞLU’NUN KENDİSİDİR”

 Gezi olaylarının FETÖ ile CHP’nin birlikteliğini ortaya koyan hadiselerden bir diğeri olduğunu anlatan Erdoğan, bu süreçte CHP yönetiminin FETÖ’nün dolaşıma sürdüğü her argümana dört elle sarıldığını belirtti. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Avrupa ülkelerine FETÖ tezleriyle mektup yazarak Türkiye’yi şikayet ettiğini, İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatlarının durdurulmasını istediğini aktardı. 

Bu işin asıl dönüm noktasının “17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimi süreci” olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu süreçteki işbirliklerini, aynı mesajları kopyala yapıştır yaparak atacak kadar aleniyete dökmüşlerdir. CHP yöneticileri, ‘Turbun büyüğü heybede’ diyerek bu tezgahı FETÖ ile birlikte kurduklarını, gelişmelerden haberdar olduklarını ikrar etmişlerdir. Heybe dolu. Bugün hepsi de kaçak durumda olan FETÖ mensubu savcılar ile CHP yöneticileri, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimini yapan çeteye karşı gösterdiğimiz tepkiye aynı refleksle karşı çıkıyordu. FETÖ savcılarının hukuksuz emirlerine karşı koyan devlet görevlilerini ‘Sanmayın, bu devran böyle gidecek.’ diyerek tehdit eden bizzat Kılıçdaroğlu’nun kendisidir.”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz’dan sonra, “Askerler her koşulda emre itaat eder” diyerek darbecileri savunmaktan da geri kalmadığını söyledi.

17-25 Aralık’tan sonra CHP grup kürsüsünün aylar boyunca Kılıçdaroğlu tarafından FETÖ mensuplarının montaj ve iftira kasetlerinin dinletildiği bir mecraya çevrildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“FETÖ ne demişse, Kılıçdaroğlu aynını tekrar etmiştir. Biz, Paralel Devlet Yapısı adıyla FETÖ’nün üzerine giderken Kılıçdaroğlu, emniyet ve yargı içinde çöreklenmiş bu yapıyı devletin vicdanı diye tarif ediyordu. Bu şekilde tarif ettiği kişiler arasında Sayın Baykal’a kaset kumpası kuranların bulunduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Devleti bu terör örgütünün mensuplarından temizleme çalışmalarımızın hepsinde karşımızda öncelikle CHP’yi ve başındaki zatı bulduk. Allah aşkına bundan ala siyasi ayak olur mu?”

Erdoğan, 2014 yılındaki mahalli idareler seçimleri ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde FETÖ’nün CHP’yi desteklediğini bizzat bu partinin milletvekillerinin açıkladığını da anımsattı.

Adana’daki MİT tırlarının durdurulması

CHP ile FETÖ’nün ilişkisinin çok net göründüğü hadiselerden birinin de Adana’daki MİT tırlarının durdurulması olayı olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kumpasın amacı, Türkiye’yi Suriye’deki radikal gruplara silah gönderen bir ülke göstererek uluslararası müdahaleye açık hale getirmekti. FETÖ’nün tüm unsuları ve CHP yönetimi, bu olaya adeta dört elle sarılmıştır. Kılıçdaroğlu, doğrudan devletimizi hedef alan bu kumpası, ‘Savcının görevi bu değil mi?’ diye savunarak FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu bir kez daha göstermiştir.”

CHP’nin yayın organı gibi çalışan Cumhuriyet gazetesinin, bu operasyonu yürüten savcı görevden alınınca hemen kendisiyle röportaj yapıp “MİT suç işledi” başlığını attığını kaydeden Erdoğan, “Şimdi (Cumhuriyet gazetesi) genel yayın yönetmeni nerede? Beş küsur yıla mahkum olan bu adam şu anda Almanya’da. Onunla beraber ajanlık yapan CHP’nin milletvekili cezaevine girdi, bir müddet yattı, şimdi nerede? CHP’de ve parlamentoda. Kim siyasi ayak? Hali hazırda CHP Meclis Meclis Başkanvekili olan dönemin CHP Grup Başkanvekili FETÖ’cüler gibi bizi, Lahey Adalet Divanında yargılanmayı gerektirecek savaş suçu işlemekle itham ediyordu. FETÖ’nün siyasi ayağı tarifine en çok, bu örgütün üyelerinin gözaltına alınmasını ‘cadı avı’ olarak niteleyen CHP yönetimi yakışıyor.” şeklinde konuştu. 

“FETÖ ELEBAŞININ KİTAPLARININ TOPLATILMASINA DA KARŞI ÇIKMIŞTI”

Genel başkanı başta olmak üzere CHP milletvekillerinin kapatılan FETÖ gazetelerinin binalarına giderek dayanışma gösterisi yaparken, aynı zamanda siyasi ayağın kimliğini ilan ettiklerini belirten Erdoğan, yine CHP’nin cumhurbaşkanı adayının, yapılan operasyonları “Cemaati sindirme operasyonu” olarak niteleyip, devamında CHP’nin mallarına el konacağını iddia etmesinin de aradaki ilişkinin bir ikrarı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ elebaşının kitaplarının toplatılmasına karşı çıktığı hatırlandığında da bu tavrın gayet bilinçli olduğunun anlaşılacağını kaydetti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kendilerini yıllarca Atatürkçü olarak pazarlayan CHP destekçisi kimi yazarların bir anda en büyük FETÖ sevdalısı kesilmeleri, projenin kapsamının genişliğini gösteriyor. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden, Büyükelçi Karlov suikastine ve 6-8 Ekim hendek olaylarına kadar ülkemizin karşı karşıya kaldığı her krizde CHP yönetimiyle FETÖ ortak dil ve tavır geliştirmiştir.

15 Temmuz’u ‘kontrollü darbe’ olarak niteleyen Kılıçdaroğlu’na bu aklı ve tabiri veren kim? O da FETÖ. Halen ByLock dahil pek çok delille FETÖ üyeliğinden hapiste olan Kılıçdaroğlu’nun bir danışmanının yazışmalarında bu durum zaten anlatılıyor. FETÖ’cü danışman ByLock’ta yazıştığı örgüt abilerine, ‘Kılıçdaroğlu’na istediklerini söyletebileceklerini’ belirtiyor. Ben söylemiyorum. Her şey açık, net ortada.”

Kılıçdaroğlu’nun “adalet yürüyüşü”

Kılıçdaroğlu’nun sözde adalet yürüyüşünü zahirde kendi milletvekili ama aslında FETÖ’cüler için yaptığını söyleyen Erdoğan, yollarda, FETÖ’cüler ile PKK destekçilerinin kol kola yürüdüğünü ifade etti.

Erdoğan, “Dünyada terör örgütüne destek için bunca yol yürüyen bir siyasetçinin aynı yapının bir ayağı olmadığına kimseyi inandıramazsınız.” dedi.

CHP yönetiminin, sadece 15 Temmuz’u itibarsızlaştırma çabası ile darbe girişiminin ardından FETÖ’yü devletten ve toplum hayatından tasfiyeye yönelik her adımı engelleme çabasının, örgütün siyasi ayağı olduğunun en büyük delili olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ağızlarını her açtıklarında bizi FETÖ konusunda ikaz ettiklerini söyleyenler FETÖ’nün hain yüzü ortaya çıktıktan sonra bu yapının en büyük sözcüsü, taşeronu ve müdafileri haline geldi. Ya ikazları yalandı ya sonrasında ortaya koydukları tavır yalandı. Netice itibarıyla bunların hayatı yalan. Madem bu işler soru sorarak oluyor öyleyse ben de birkaç soru sorayım: FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ’cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ’nün darbe gecesi öldürmeye çalıştığı siyasetçi midir FETÖ’nün yol verdiği siyasetçi midir?”

Erdoğan, “FETÖ’nün siyasi ayağı CHP” başlıklı videoyu izletti.

Partililer, Erdoğan’ın, “Gezi’den önce hükümete tehdit, FETÖ lobisiyle toplantılar, FETÖ kanalından şahsıma tehditler. Kaçarsam dışarıda beni yakalayacakmış. Bu vatandan ben kopmam, sen kaçarsın ama ben buradayım. Biz hiçbir zaman bu topraklardan kaçmadık, kaçmayız, kaçmayacağız. Sen kendini tarif ediyorsun.” sözlerini, bir süre ayakta alkışladı.

Söz konusu videodaki “FETÖ’cü gazetecilere destek”, “ByLockçu başdanışman”, “FETÖ’cülerle yoğun telefon görüşmesi”, “ByLock üzerinden FETÖ-CHP yazışması” başlıklı kesitlere işaret eden Erdoğan, “Buyurun kendi adamı söylüyor. ‘Genel Başkanın talimatıyla Zaman Gazetesi’ne gittim.’ diyor. 6 danışman FETÖ’cü çıktı. Urla Belediye Başkanı malum FETÖ’cü çıktı ve şu anda içeride. Nereye bakarsan bak, FETÖ’nün siyasi ayağı tamamen Bay Kemal’in yatak odasına girmiş, haberi yok.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmasına ilişkin şu soruları sıraladı:

“FETÖ’nün siyasi ayağı, bu yapı terör örgütü olarak tanımlanmadan önce görüntü veren midir, devlet aynı yapıyı terör örgütü olarak tanımladıktan sonra yanından ayrılmayan mıdır? FETÖ’nün siyasi ayağı, gerçek yüzü ortaya çıkmadan önce oy verdiği parti midir, FETÖ tehlikesi ayyuka çıktıktan sonra tüm gücü ve imkanlarıyla desteklediği parti midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ ile kavgada saldırıya uğrayan parti midir, FETÖ adına yumruk sallayan parti midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, bu yapıyla topyekün mücadeleye giriştiği için hedef alınan parti midir, FETÖ’nün organlarına, kurumlarına, adamlarına sahip çıkan, onlara göğüslerini siper edenler midir? 

FETÖ’nün siyasi ayağı, 2012 MİT operasyonundan, 2013 17-25 Aralık yargı kumpasından, 2014 Milli Güvenlik Kurulu bildirisinden ve Bakanlar Kurulu kararından, 2016 darbe girişiminden sonra FETÖ’ye kol kanat geren, FETÖ’nün propagandasına hizmet eden, FETÖ’cülerin argümanlarını kullanan değil midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ’nün yargı darbesinde kullandığı montaj ses kayıtlarındaki yalan ve iftiraları siyasete taşıyan, seçim malzemesi yapan, kürsü kürsü gezdiren değil midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ ile mücadeleye tam destek vermek yerine, süreci sulandıran ve kafaları karıştırmaya kalkan değil midir? FETÖ’nün siyasi ayağı, darbe kalkışmasını milletle birlikte durduran mıdır, ‘kontrollü’ diyerek darbeyi meşrulaştırmaya çalışan mıdır? FETÖ’nün siyasi ayağı, bu yapıyla canı pahasına mücadele eden midir, genel başkanlık koltuğu dahil CHP Genel Merkezini işgal etmiş olan FETÖ’nün ayak takımı mıdır?”

“VESAYET DÖNEMİNİN HASTALIKLARININ KALINTISI”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “sürekli yalan söyleyerek, sürekli altı boş ithamlarla kamuoyunu meşgul ederek suçunu bastırmaya çalıştığını” söyledi.

Bugünlerde eski genelkurmay başkanlarından biri vasıtasıyla, doğrudan Meclisin yasama dokunulmazlığına saldırı anlamına gelen bir kampanya başlattıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Mecliste tam kadro destek verdikleri bir düzenlemeyi, hemen ardından iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine götürenlerin kulaklarının, bu arada kimler tarafından çekildiği ortadadır. Vesayet döneminin hastalıklarının kalıntısı gördüğümüz bu tür saldırılara karşı tüm milletvekillerimizin derhal dava açması önemlidir. Buradan soruyorum, malum Genelkurmay Başkanı, bir diğer şu anda tabii öldü Genelkurmay Başkanı. Bunlar bildiriyi hazırladılar. Bu bildiri yetmez. Şimdi soruyorum, her ikisinin de Genelkurmay Başkanlığı döneminde çıksınlar şunu söylesinler, ‘Biz şu kadar FETÖ’cü subayı ordudan ihraç ettik.’ Bu görev kimin? Benim görevim değil, sizin görevinizdi. Niye ihraç etmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?

Yüksek Askeri Şura’da önümüze imza için getiriyorlardı. Şahsım, Milli Savunma Bakanım ve generaller… Her şey hazırlanır, önümüze gelir. Önümüze geldikten sonra da imzalar atılır. Bunların içinde çoğu zaman FETÖ’cü değil, Nurcuların içerisinden Kurdoğlu takımı vardır. Bunların onlardan da ihraç ettikleri olmuştur. Biz onlara bile imza atmadık. Ben de atmadım, Milli Savunma Bakanları da atmadı. Peki bunlar neye atıyordu imzayı? Onlara atıyordu. Peki FETÖ’cülere niye atmadınız? Onları niye ihraç etmediniz? Bana bunun cevabını verin, bunu söyleyin. Çıkıp sağda solda ‘Ben Başbakan’a şunu söyledim, bunu söyledim.’ Yalan söylüyorsun. Sadece yargıdakilerden endişe ettiğin, korktuğun için ve bunlardan dolayı da ‘biz acaba bunu çözer miyiz’ diye bize bunları anlattınız. Açık ve net söylüyorum, elinizde rahatlıkla ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Niye bunların tespitini yapmadınız? Askeri istihbarat da vardı. Askeri istihbaratla bunları niye çıkarmadınız? Nitekim şu anda televizyon televizyon dolaşan istihbaratçı bir korgeneral de var. Niye bunları halletmediniz, niye bunları çıkarmadınız? Kimi aldatıyorsunuz?”

“FETÖCÜLER SİLAHLI KUVVETLERİMİZDEN BÜYÜK ORANDA TEMİZLENDİ”

Orduda sivilleşme süreci kapsamında Genelkurmay Başkanı’nı, Savunma Bakanı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Çünkü bu onların işine gelmiyordu, bunu istemiyorlardı. Şimdi bu beyefendi de istemiyor aslında. İşine gelmiyor ve bundan rahatsız. Ama biz bu adımı atarak nitekim Avrupa Birliğinin de 2014 sonuna kadar tamamıyla savunma bakanlıklarının sivil olması noktasında ortaya koyduğu tezi de halletmiş olduk. Neyle birlikte? 15 Temmuz’la birlikte ama rahatsız bundan. Demek ki artık bu süreç mütekait olanlarla değil, bundan sonraki süreç daha kararlı, daha ciddi şekilde yürüyor. 15 Temmuz’la birlikte de görüldüğü gibi FETÖ’cüler Silahlı Kuvvetlerimizden büyük oranda temizlenmiş oldu. Daha bitmedi, daha yapacağımız işler var. Ama ‘Yanlış iş yaptın ve şimdi bu yanlışı düzelt.’

Avukatlığına da Kılıçdaroğlu soyunuyor. Çok anlamlı değil mi? Herhalde bir şeyler vadettiler ve sırtında resmi kispeti, kıyafeti varken boruyu çıkarıp medya mensuplarına gösteriyordu. Yeri geliyordu yargıya ama şimdi onlar yok. Şu andaki hale gelişinde de yine bu parlamentonun, yasama organının çok büyük onlara desteği var ama bunun da kıymetini bilemedi. Şimdi onun savunmasını yapan partinin de destek verdiği o düzenlemeyi, şimdi onlar da inkar ediyor. Kusura bakmasınlar, ne gerekiyorsa yaparız, yapacağız.”

Erdoğan, “yıllarca bu ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini, enerjisini sömüren vesayet anlayışının sesi olan CHP’nin, aynı role FETÖ soyunduğunda bu kez de oraya demir atmakta tereddüt etmediğini” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vesayete, darbelere, cuntalara karşı verdiğimiz mücadelede dün de karşımızda CHP vardı, bugün de karşımızda CHP var. Vesayetin, darbecinin kimliği değişiyor ama CHP’nin oradaki konumu hiç değişmiyor. Hamdolsun, bizim de bunların karşısındaki konumumuz değişmiyor. Yıllarca bu ülkeyi irtica tehdidiyle korkutanlar ile teröre bulaşmış bir yapının siyasi temsilciliğini yürütenlerin aynı kalmasının takdirini milletimize bırakıyorum. Bunlar FETÖ’cülerle, FETÖ’yle uğraşmadılar, bizimle uğraştılar.” değerlendirmelerinde bulundu.

“EŞİM, BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN NEJAT UYGUR’U GATA’DA ZİYARETE GİDEMEDİ”

Başbakanlığı döneminde yaşadığı bir anısını paylaşan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız bir Yüksek Askeri Şura. Rahmetli Nejat Uygur, GATA’da yatıyor. Eşim, eşiyle arkadaşlar, dostlar onu ziyarete gitmek istiyor. Hastanenin başında tabii bir general var. Rahmetlinin eşine diyorlar ki ‘Sakın gelmesin.’ Niye? Başörtülü olduğu için. Düşünebiliyor musunuz eşim, Başbakanın eşi Nejat Uygur’u ziyarete gidemiyor. Tabii bu olay sebebiyle tatsız bir Yüksek Askeri Şura geçirdik. Şimdi öldü tabii bazı şeyleri anlatmak istemiyorum. Bunlardan geçtik. Başbakanın eşi, GATA’daki bir hastayı, devlet sanatçısını, bu ödülleri alan Nejat Uygur’u, ziyarete gidecek, bundan rahatsız oluyorsunuz. Niye? Başörtüsü var. Buralardan geldik. Bu millet neler çekti. Bunları bir daha yaşamamak için çok daha fazla çalışmamız, yere sağlam basmamız lazım ve bunlara bu ülkede, buraları terk etmememiz lazım. Biz dün de milli irade düşmanlarına karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olmayı sürdüreceğiz.”

KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZİ İNTERNET SİTESİ

KAYNAK LİNK: https://www.akparti.org.tr/haberler/genel-baskanimiz-ve-cumhurbaskanimiz-erdogan-tbmm-grup-toplantimiza-katildi-12-02-2020-13-23-19/

image_print

HABERLER