Filistin için Gümüşhane’de Dua ve Gıyabi Cenaze Namazı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Filistin için Gümüşhane’de Dua ve Gıyabi Cenaze Namazı

Giriş Tarihi: 13 Ekim 2023 - 16:29

Son Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 16:29

İsrail’in Gazze saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için Gümüşhane’de sabah namazında dua edildi, Cuma namazının ardından da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sabah namazında Kemaliye Camii’nde “Mazlumlara dua, Filistin’e vefa” programı düzenlendi. Sabah namazı öncesinde okunan Fetih suresi, yapılan tesbihatlar ve hatimlerin duası İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından yapıldı.

Burada cemaate hitap eden Müftü Gün, “Şehitler için, mazlumlar için, terör mücadelesinde şehit olan güvenlik kuvvetleri, askerlerimiz, polislerimiz başta olmak üzere uzun zamandan beri büyük bir zulüm altında olan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa Müslümanlarına ve şehitler için okunan binlerce hatmi şerifin duasını yapmak üzere bu cuma sabahı bütün camilerde toplandık” dedi.

Terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz ve Filistin’de katledilen masumların ruhları, yaralananların şifa bulması, tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükûnu için edilen duanın yanısıra şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası da yapıldı.

Cuma namazında da tüm camilerde “Zulümle abad olunmaz” konulu hutbeyle birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak başta Filistin olmak üzere yeryüzünde zulme uğrayan tüm mazlumlar için dua edildi.

Namazın ardından il merkezindeki Kemaliye Camiinde İsrail’in Gazze’ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi.

Vatandaşlar ve STK temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Hüseyin Gün kıldırdı.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER