Fransa Devleti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  Ne Zaman Mektup Yazıp Yardım İsteyecek? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

9 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Fransa Devleti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  Ne Zaman Mektup Yazıp Yardım İsteyecek?

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2023 - 18:19

Son Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 18:41

Hasan Pir

Günlerdir Fransa yanıyor. Bu yangının sonu nereye gider bilinmez ama, “men dakka dukka” ve  “eden bulur” kaideleri gereğince Fransa, tarih boyunca Müslümanlara ve masumlara yaptıklarının cezasını bütün dünyanın gözü önünde çekecektir.

Yaptıkları hileler ve zalimliklerle İslam ülkelerini karıştıran, yıllardır PKK hainlerine kol kanat gererek ülkemize en büyük düşmanlığı yapan Fransa bugün yaptıklarının cezasını kendi çocuklarından çekiyor.

Fransa’nın Müslüman ülkeler ve masum dünya için ne kadar tehlikeli olduğunu Bediüzaman Hazretleri şöyle anlatıyor: “Paris’e git ve en büyük localarına gir, göreceksin ki akrepler insan libası giymişler ve ifritler adam suretini almışlar…” İşte bugün yanan Fransa bu Fransa’dır. Akrepleşen ve ifritleşen Fransa…

1919’da Fransa’nın Kahraman Maraş’ta ne işi vardı? Ama,  Sütçü İmam’dan ve Maraşlılardan gerekli dersi alıp, Osmanlı tokatı yiyerek ülkemizden defolup gittiler…

Fransızlar, tarih boyunca dünyayı karıştırmaktan, Afrika  masumlarını sömürmekten ve nihayet ülkemizin başına bela olan PKK’lı hainleri beslemekten hiç geri durmadılar. Şimdi ise yaptıklarının cezasını çekiyorlar.

Dünya’daki fesat hareketlerinin ilk tohumu kabul edilen 1789 Büyük Fransız İhtilali ile gelişen ve büyüyen anarşizm, bugün Fransa’da kendi anasını yemeye başladı.

Fransız İhtilali’nin anarşizmi doğuracağının tahlilini yapan Bediüzaman, Risale-i Nur külliyatında şunları söylüyor:  “İhtilal-i Fransavî’de hürriyetperverlik tohumuyla ve aşılamasıyla sosyalistlik türedi, tevellüd etti. Ve sosyalistlik ise bir kısım mukaddesatı tahrip ettiğinden aşıladığı fikir bilâhare Bolşevikliğe inkılap etti. Ve Bolşeviklik dahi çok mukaddesat-ı ahlâkiye ve kalbiye ve insaniyeyi bozduğundan elbette ektikleri tohumlar, hiçbir kayıt ve hürmet tanımayan anarşistlik mahsulünü verecek. Çünkü kalb-i insanîden hürmet ve merhamet çıksa akıl ve zekâvet, o insanları gayet dehşetli ve gaddar canavarlar hükmüne geçirir, daha siyasetle idare edilmez.”

Bugün Fransa’da yaşanan olaylar süreci tam da bu tespitin bizzat kendisidir.

Tarih, Fransa’ya Ders Veriyor

24 Şubat 1525 tarihinde Pavia savaşında Fransa Kralı Fransuva, İspanya Kralı Şarlken tarafından esir alınınca, Fransa kralının annesi Osmanlı hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman’a bir mektup yazarak oğlunun kurtarılmasını ister. Ve kanuni Sultan Süleyman’ın yardımı ile kral esaretten kurtulur.

Dün Kanuni Sultan Süleyman,  Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan

Krallarının içine düştüğü  esaretten kurtulması için dün Osmanlı’dan, Kanuni’den mektupla yardım isteyen Fransa’nın bugün de içine düştüğü  kaostan kurtulmak için Türkiye’den ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istemesi an meselesidir… Bekleyip görelim… Allah nelere kadir değil ki?.. Amenna ve sadakna.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER