Gazeteci Hüseyin Çelik, Gümüşhane'de haftanın konusunu yazdı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gazeteci Hüseyin Çelik, Gümüşhane’de haftanın konusunu yazdı

Giriş Tarihi: 16 Nisan 2021 - 16:23

Son Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 16:23

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN NABIZ KÖŞESİ’NDEN ALINMIŞTIR – 16.04.2021

İl Koordinasyon Kurulları, Sorunların Ve Çözüm Önerilerinin Tartışıldığı Yer Olmaktan Çıktı

Hüseyin Çelik

Gümüşkoza Gazetesi Sahibi

Gümüşhane’de yılda 4 kez İl koordinasyon kurulu toplantıları icra ediliyor.. Özellikle icracı kurumların bölge müdürlerinin de katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu toplantılar yapılıyor. Bu toplantılarda ildeki yatırımlar, yapılacaklar ve yapılması planlananlar kararlaştırılarak bir sonraki toplantıya kadar neler yapılacak ve alınan yol değerlendiriliyor.

Gümüşhane’de ve diğer illerde Valiler nezaretinde gerçekleştirilen bu toplantıları gözlemlediğimizde toplantıların gerek kurumlar, gerekse yerel yöneticiler tarafından yeterince ciddiye alınmadığını görüyoruz. Neredeyse hiçbir toplantıda kent ile ilgili hayati konuların istişare edildiği ve çözüme kavuşturulması için çaba sarf edildiğini göremiyoruz.

Bu hafta içinde bir koordinasyon toplantısı daha yapıldı. Salonda gördük ki birçok bölge müdürü çeşitli gerekçelerle toplantıya gelmemiş. Acaba bu toplantı Trabzon’da olsaydı  Sayın bölge müdürleri bu kadar rahat mazeret bildirebilecekler miydi?

Bir diğer konu ise şu? Alınan kararlar,  görüşülen konular ile ilgili ilerleyen bir sekretarya yok mu? Yani bir önceki toplantıda ne denmişti? Ne yapıldı? Neden yapılamadı? Hesabı kitabı yapılmadığından gelen müdürler bize aynı slaytları aynı lafları döndürüp döndürüp anlatıyor. Bu ciddiyetsizliklerini aynı slaytla iki senedir bize göstermekten çekinmediklerinden anlıyoruz.

Koordinasyon toplantılarının öncesinde bir önceki toplantıdan sonra kaydedilen aşamanın değerlendirilmesi lazım. Yoksa biz daha çok eski slaytları izler izler dururuz. Ecek, acak eklerine maruz kalan hikayeler dinleriz…

Bu toplantılara ilin vekillerini ve siyasi il başkanlarını da bekliyoruz. Neler olup bitiyor, görmelerini isteriz.

KAYNAK: GÜMÜŞKOZA GAZETESİ – 16.04.2021

image_print

HABERLER